ΔΑΚΕ κατά ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ γιατί έμεινε εκτός προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ

Βολές εξαπολύει κατά του ΚΚΕ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, για την σύνθεση του νέου προεδρείου στην εκτελεστική γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ η ΔΑΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΑΣ, που πρόσκειται – όπως αναφέρει – στο ΚΚΕ, επειδή κατέλαβε όλες τις θέσεις στο προεδρείο (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας και ταμίας).

«Σε χρόνια δύσκολα για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα κάποιοι προτιμούν στο όνομα “της αταλάντευτης υπεράσπισης της ταξικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα και των θέσεων των δημοσίων υπαλλήλων σ’ όλες τις θέσεις δουλειάς” την κομματική κατάληψη του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στη Χίο και την μετατροπή του σε παράρτημα του ΚΚΕ, αντί για την ενωτική δράση προς όφελος όλως ανεξαιρέτως των εργαζομένων στο Δημόσιο», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Προσθέτει δε ότι για αυτούς τους λόγους «δεν δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρόεδρο Μάρκο Σκούφαλο, παρόλο, που δεν τον θεωρούμε ανάξιο για την θέση αυτή».

Η ΔΑΚΕ, η οποία δεν είχε κατέλθει στις εκλογές το 2015 κι εφέτος εξέλεξε στην Ε.Γ. τον κ. Κωνσταντίνο Καρατζά, τα βάζει και με την ΔΗΣΥ Πρωτοπορία (ΠΑΣΟΚ) που ψήφισε για πρόεδρο τον κ. Σκούφαλο, αφήνοντας αιχμές σε βάρος της: «Άραγε γιατί; Προσδοκούσε, μήπως, καμιά θεσούλα, όπως στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, όπου δίνει ‘’χείρα βοηθείας’’ στο ΚΚΕ;», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια