Δείχνει σίγουρος για τον εαυτό του ο Νότης Μηταράκης

Όταν επιλέγεις για την κεντρική προεκλογική σου συγκέντρωση κλειστό χώρο, αίθουσα ξενοδοχείου εν προκειμένω, τότε έχεις την ασφάλεια ότι θα φαίνεται – ό,τι και να γίνει – γεμάτη από κόσμο. Κι όταν, μάλιστα, αξιοποιήσεις και την τεχνολογία, λίγο… αμερικάνικο στυλ και τις… κόρνες για να δημιουργούν ατμόσφαιρα, τότε πιο εύκολα εκδηλώνεται το ακροατήριο.

Εν ολίγοις, με αυτά και μερικά ακόμα, ο υποψήφιος βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης πέτυχε να έχει μια καλή προεκλογική συγκέντρωση και ο ίδιος να εμφανισθεί σίγουρος για τον εαυτό του και το εκλογικό αποτέλεσμα, στο ξενοδοχείο Χανδρής, το βράδυ της Παρασκευής, 5 Ιουλίου 2019.

Απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο που ο ίδιος ήξερε τι ήθελε να ακούσει κατάφερε να χειροκροτηθεί πολλές φορές, κυρίως όταν αναφέρθηκε στον ρόλο της ναυτιλίας στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, καθώς και στην σκλήρυνση της στάσης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, όπου επανέλαβε ότι θα είναι κλειστό κέντρο η ΒΙΑΛ, τα θαλάσσια σύνορα θα φυλάσσονται με κάθε μέσο κι όσοι δεν τυγχάνουν ασύλου θα επαναπροωθούνται άμεσα στη Τουρκία.

Η οικονομική ανάπτυξη, η ναυτιλία και ο τουρισμός

Κεντρικό σημείο της ομιλίας του κ. Μηταράκη ήταν το σχέδιο για τη Χίο της επόμενης ημέρας, λέγοντας: «Το σχέδιο των 4+1 πυλώνων είναι και δικό σας σχέδιο. Και, ναι, είμαστε έτοιμοι να βάλουμε μπροστά από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης».

Ξεκινώντας από τον πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης, τόνισε τη σημασία της ναυτιλίας για το νησί, αλλά και τη χώρα: «Θέλουμε τη Χίο κέντρο ναυτοσύνης. Πρέπει να στρέψουμε ξανά το βλέμμα μας στη θάλασσα. Η ναυτιλία είναι μια ατμομηχανή της εθνικής μας οικονομίας. Και οι Χιώτες αν μη τι άλλο είναι ναυτικοί και καπετάνιοι».

Επόμενο «στοίχημα» ο τουρισμός. Μίλησε για επενδυτικά κίνητρα για νέες μονάδες και ανακαίνιση παλαιών, στήριξη του brand name της Χίου, αλλά και τη δημιουργία ενός «τουριστικού οικοσυστήματος» με σύμπραξη και του πρωτογενούς τομέα και των τοπικών προϊόντων.

Χωροταξικός σχεδιασμός και κοινωνική συνοχή

Ως απαραίτητη συνθήκη για την οικονομική ανάπτυξη έθεσε την επανεξέταση του χωροταξικού σχεδιασμού. «Χρειαζόμαστε χωροταξικό σχεδιασμό που δεν θα καταστρέφει τις δυνατότητες ανάπτυξης στη Βόρεια και τη Νότια Χίο. Ναι, με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση, αλλά υποχρέωσή μας είναι να φτιάξουμε και δουλειές για τα νέα παιδιά», τόνισε. Ενώ, αναφερόμενος στην ανάγκη στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας είπε   «να δώσουμε επιτέλους ευκαιρίες στα νέα παιδιά, τα μορφωμένα, που έχουν όρεξη και ιδέες. Να αναδείξουν το δαιμόνιο του Χιώτη που έχουν μέσα τους».

Δεύτερος πυλώνας του σχεδίου η κοινωνική συνοχή. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα λαϊκό, που έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο», υποστήριξε. «Στηρίζουμε τους πιο αδύναμους, γιατί ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή δεν είναι βιώσιμη. Εδώ στη Χίο έχουμε τη ναυτιλιακή κοινότητα και την ομογένεια να κινητοποιήσουμε και να πετύχουμε δράσεις για το νησί μας. Οργανωμένα, συνολικά, στοχευμένα, όχι αποσπασματικά», συμπλήρωσε.

Σύγχρονο αεροδρόμιο, ολοκλήρωση ζωτικών έργων υποδομής

Τρίτος πυλώνας οι υποδομές: «Προσωπικό, πρωταρχικό μου στοίχημα, το 2023 η Χίος να έχει επιτέλους σύγχρονο αεροδρόμιο», δήλωσε με έμφαση. Δεσμεύτηκε εξάλλου ότι θα τελειώσει το τελωνείο, το οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο», αλλά και θα προχωρήσουν και τα υπόλοιπα έργα ζωτικής σημασίας.

Τέταρτος πυλώνας, του 4+1 η επίλυση του μεταναστευτικού. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων δεν ταιριάζει σε ένα ευνομούμενο κράτος. «Εφαρμόζουμε: φύλαξη των συνόρων, κλειστή ΒΙΑΛ, γρήγορη εξέταση των διαδικασιών ασύλου, επαναπροωθήσεις στην Τουρκία όσων δε δικαιούνται προστασίας. Και φυσικά καμιά μόνιμη παραμονή στα ακριτικά νησιά».

Αναφέρθηκε τέλος σε ένα ειδικό σχέδιο για την Αμανή, τα Ψαρά και τις Οινούσσες, με φορολογικά κίνητρα για τους κατοίκους, ποιοτικές υπηρεσίες παιδείας και υγείας, τακτικές συγκοινωνίες, δράσεις αύξησης επισκεψιμότητας.

Κυβερνητικός βουλευτής πρώτης γραμμής

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη η Χίος να έχει δυνατή εκπροσώπηση: «Χρειάζεται ένα κυβερνητικό βουλευτή που να ανοίγει πόρτες και να διεκδικεί. Ο βουλευτής πρώτης γραμμής δεν έρχεται σε ρήξη, κατόπιν εορτής. Είναι εκεί όταν διαμορφώνεται η γραμμή του κόμματος και την επηρεάζει», τόνισε.

Απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν είναι Χιώτης. «Ας τελειώνουμε οριστικά με αυτή την ιστορία. Είμαι ένας Χιώτης της ομογένειας. Που έβαλα τη Χίο στην ψυχή μου από τα πρώτα μου βήματα. Και που έμαθα από την οικογένεια να αγαπώ τους αγώνες μας, τις μάχες για την ελευθερία, την πάλη με τη θάλασσα, το δαιμόνιο του Χιώτη. Γύρισα, σε μια δύσκολη εποχή για το νησί και την παράταξη. Σε μια εποχή που η πολιτική ήταν ψόγος και όχι δόξα», τόνισε.

Δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να είναι στο νησί και την επόμενη μέρα: «Πάλεψα για εσάς και συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί. Καθημερινά, είτε από εδώ είτε από την Αθήνα. Μιλάμε, σχεδιάζουμε, διαφωνούμε. Αλλά είμαι πάντα εδώ, πάντα δίπλα σας. Και την επόμενη μέρα θα είμαι πάλι εδώ, από όποια θέση μου ζητηθεί να προσφέρω».

«Σας ζητώ να ψηφίσετε πρωτίστως Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να «πάρει μπρος» η χώρα από την επόμενη κιόλας ημέρα. Και μετά σας ζητάω να ψηφίσετε Νότη Μηταράκη», έκλεισε την ομιλία του ο κ. Μηταράκης.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια