Δεκτές από την Ε.Ε. οι προτάσεις για αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών

Δεκτές έχουν γίνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι προταθείσες τροποποιήσεις για την διεύρυνση των δικαιούχων μαστιχοπαραγωγών, που θα αποζημιωθούν για τις πυρκαγιές του 2016, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Προσθέτει δε ότι θα ακολουθήσει η έκδοση νέας κοινής υπουργικής απόφασης με τις νέες, πλέον, προϋποθέσεις για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων.

Αναλυτικά, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει τα ακόλουθα:

«Όπως προκύπτει από έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης), με αριθμό πρωτοκόλλου Ref.Ares(2018)1848241 – 06/04/2018 προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε. Ε. αναφορικά με την τροποποίηση της ΚΥΑ της 31ηςΜαίου 2017 σχετικά με τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγώναπό τις πυρκαγιές του 2016 γίνεται γνωστό ότι:

1ον) Όσον αφορά την αύξηση ηλικίας των δικαιούχων από τα 70 στα 75 έτη η Ε.Ε. δηλώνει ότι: «δεν υπάρχει ανάγκη να κοινοποιηθεί εκ νέου η εν λόγω τροποποίηση».

2ον) Όσον αφορά την αύξηση του ανώτατου εξωγεωργικού εισοδήματος από τις 7.500 στις 15.000 ευρώ ομοίως η Ε.Ε. δηλώνει: «δεν χρειάζεται να κοινοποιηθεί εκ νέου στην Επιτροπή»

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι έχουν γίνει δεκτές και οι δύο προτεινόμενες τροποποιήσεις που διευρύνουν σημαντικά τον αριθμό των δικαιούχων μαστιχοπαραγωγών.

Θα ακολουθήσει η έκδοση νέας ΚΥΑ με τις νέες, πλέον, προϋποθέσεις για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων.

Για μια φορά ακόμα διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, που φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν ούτε ποιους ερωτούν ούτε τι ερωτούν. Η κυβέρνηση συνεχίζει με τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, θέτοντας συγκεκριμένο κοινωνικό πρόσημο στις επιλογές της», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια