Δεν απέδωσε το σχέδιο απόφραξης του αγωγού στο Σαραπιό

Δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα η πρώτη προσπάθεια των συνεργείων της ΔΕΥΑΧ να αποφράξουν τον αγωγό εκτόνωσης του φράγματος του Σαραπιού, με την χρήση αντλίας και αντίστροφης πίεσης του νερού από την έξοδο του αγωγού – μέσα στο ρέμα – προς το φράγμα.

Από τις 4.30 το απόγευμα της Παρασκευής, 1η Φεβρουαρίου 2019, άρχισε η δεύτερη φάση της επιχείρησης απόφραξης με την μία από τις δύο αντλίες που είναι εγκατεστημένος μέσα στο φράγμα να διοχετεύει νερό μέσα στον αγωγό εκτόνωσης Φ800 (κάτω υπερχείλιση), σε απόσταση πλέον των 100 μέτρων,ο οποίος είχε ταπωθεί στην έξοδό του.

Αυτή η διαδικασία κράτησε περίπου 50 λεπτά και μετά σταμάτησε η αντλία να στέλνει νερό και το συνεργείο άνοιξε την βάνα που είχε προσαρμοσθεί στην έξοδο του αγωγού. Στην αρχή έτρεξαν κάποιες ποσότητες νερού και μάλιστα με πίεση, αλλά πολύ γρήγορα η ροή σταμάτησε δείγμα ότι ο αγωγός δεν είχε αποφραχθεί και το νερό που έτρεχε ήταν όσο είχε συγκεντρωθεί κι έφυγε με πίεση.

Αμέσως μετά άρχισε εκ νέου η ίδια διαδικασία, η οποία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί σε λίγη ώρα. Αν και πάλι δεν υπάρξουν αποτελέσματα, τότε τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ θα επανέλθουν την προσεχή Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, με αντλίες οι οποίες διαθέτουν μεγαλύτερη πίεση.

Μέχρι τότε και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της διαδικασίας απόφραξης θα συνεχισθεί η εκκένωση του φράγματος με την χρήση των αντλιών και πλέον όλα επαφίενται στην εξέλιξη των καιρικών συνθηκών. Αν αρχίσουν και πάλι οι βροχές, χωρίς να έχει επιτευχθεί η απόφραξη του κάτω υπερχειλιστή, μοιραία και πάλι το φράγμα θα κατακλυσθεί από τα νερά της βροχής.

 

Σχόλια