Δεν ασκεί έφεση για την ΒΙΑΛ ο δήμος, άγνωσται αι βουλαί Μηταράκη

Για την άσκηση ή μη έφεσης κατά της 27/2020 πρωτόδικης απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου Χίου, που διατάσσει την απόδοση στον δήμο Χίου του ακινήτου της ΒΙΑΛ, καλείται να αποφασίσει η οικονομική επιτροπή, αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Το θέμα τίθεται εκτός ημερήσιας διάταξης και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και ενδείξεις, ο δήμος Χίου δεν προτίθεται να ασκήσει έφεση. Αντιθέτως, προσανατολίζεται στην κατάθεση αγωγής για την διεκδίκηση ποσού 1,5 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση χρήσης του ακινήτου από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αίτημα που η πρωτόδικη απόφαση απέρριψε λόγω αοριστίας. Επιπλέον, θα διεκδικήσει ανάλογη αποζημίωση για το επόμενο από τη κατάθεση της προηγούμενης αγωγής και μέχρι σήμερα χρονικό διάστημα.

Άγνωστες είναι προσώρας οι προθέσεις του υπουργού κ. Νότη Μηταράκη σε ό,τι αφορά τις κινήσεις του υπουργείου επί του ιδίου θέματος. Αν, δηλαδή, θα ασκήσει ή όχι έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, για την οποία η προθεσμία λήγει εντός των προσεχών ημερών, αφού η απόφαση του πρωτοδικείου έχει ήδη επιδοθεί.

Ως πιθανότερη εξέλιξη φαντάζει εκείνης της άσκησης έφεσης, δεδομένου ότι σε διαφορετική περίπτωση το υπουργείο θα υποχρεωθεί να αποδώσει στον δήμο την ΒΙΑΛ, οπότε θα δημιουργηθεί άμεσο και πιεστικό πρόβλημα για την φιλοξενία όσων διαμένουν τώρα στο ΚΥΤ και όσων ενδεχομένως αφιχθούν το προσεχές διάστημα.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα κερδίσει χρόνο για την προώθηση δημιουργίας νέας δομής στη Χίο, όσο διάστημα θα βρίσκεται σε εκκρεμότητα η διαδικασία εκδίκασης της έφεσης.

Η φωτό είναι από τα περίφημα πασσαλάκια στην ΒΙΑΛ, όπου πήγε ο κ. Μηταράκης για συμπαράσταση στους Χαλκούσους

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια