Δεν έφτανε η τηλεκπαίδευση, έμειναν και χωρίς δάσκαλο στην Α’ δημοτικού στα Θυμιανά

Μπροστά σε ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό της απόσπασης του δασκάλου τους εν μέσω πανδημίας βρέθηκαν οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Θυμιανών.

Τα “πρωτάκια” έπρεπε αρχικά να προσαρμοστούν σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον, στο δημοτικό, με νέες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Πάνω που εγκλιματίστηκαν έπρεπε να αλλάξουν πάλι συνήθειες και ρυθμούς και να προσαρμοστούν σε ακόμη μια καινούργια κατάσταση, αυτήν της τηλεκπαίδευσης. Και εν μέσω αυτής της νέας πραγματικότητας ενημερώθηκαν ότι δεν θα έχουν πια τον ίδιο δάσκαλο, αφού ο δάσκαλος τους αποσπάστηκε.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει αναστάτωση και διαμαρτυρίες στους γονείς των παιδιών που διαπιστώνοντας ότι την Τετάρτη  ο δάσκαλος τους δεν θα συνεχίσει τα μαθήματα αφού αποσπάστηκε σε άλλη εκπαιδευτική θέση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απείχαν από τη μεσημβρινή τηλεκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αριστείδης Κελεπερτζής, μιλώντας στον  astraparis.gr ανέφερε ότι ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία, ο εκπαιδευτικός όπως είχε δικαίωμα ζήτησε απόσπαση και ο αντικαταστάτης του θα οριστεί από το υπουργείο Παιδείας. Μέχρι τότε, θα αναπληρώνεται από τους δασκάλους που υπάρχουν ήδη στο σχολείο.

Οι γονείς δεν καλύπτονται από τα παραπάνω και συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους, κάποιοι ζητούν να “παγώσει” η απόσταση του εκπαιδευτικού μέχρι το τέλος της χρονιάς.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια