Δεν είμαι λαγός του Μηταράκη, αλλά επιμένει στην πρότασή του ο Μανδάλας

Επιμένει, εμμέσως, στην πρότασή του για την δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών ο αντιδήμαρχος Αγίου Μηνά και Καμποχώρων κ. Παναγιώτης Μανδάλας, δήλωση για την οποία χαρακτηρίσθηκε ως λαγός του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, από την συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων Χίου.

Σε απάντησή του προς την επιτροπή, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, ο κ. Μανδάλας δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό που του προσάπτουν, αποφεύγει να επαναλάβει την πρότασή του περί της νέας δομής, πλην – όμως – από όλα τα συμφραζόμενά του προκύπτει ότι επιμένει σε αυτήν και μάλιστα λέει ότι θα κριθεί, όπως όλοι «και το μέλλον θα δείξει ποιος ενήργησε με βάση το γενικό συμφέρον και ποιος με γνώμονα το προσωπικό».

Αναλυτικά, η δήλωση του αντιδημάρχου έχει ως ακολούθως:

«Με λαγό με παρομοιάζουν τα μέλη της επιτροπής αιρετών και κατοίκων της Χίου αλλά ξεχνούν ότι ο λαγός τρέχει να κρυφτεί στα δύσκολα ενώ εγώ σε όλη μου την αυτοδιοικητική πορεία δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από το δάκτυλό μου, δεν εγκατέλειψα τη μάχη και αγωνίστηκα πάντα για το γενικό συμφέρον και όχι για το προσωπικό.

Λαγοί, για να χρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό σας, είναι εκείνοι που ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν όταν αποφασίστηκε η δημιουργία χώρου καραντίνας.

Λαγοί, είναι εκείνοι που κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα, το κρύβουν κάτω από το χαλί, λες και θα εξαφανιστεί. Εγώ το πρόβλημα το ζω καθημερινά. Απέχει μόλις 30 μέτρα από το σπίτι μου αλλά ουδέποτε θέλησα να επωφεληθώ οικονομικά από αυτό όπως χρόνια κάνουν κάποιοι άλλοι. Μάλιστα, όταν προτάθηκε ο χώρος καραντίνας   να γίνει στην περιοχή όπου είμαι χωρικός αντιδήμαρχος δεν «λάκισα», ούτε εξαφανίστηκα, φοβούμενος το πολιτικό κόστος. Αντιθέτως, σκεπτόμενος τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρου του νησιού, υποστήριξα την πρόταση.

Δεν αρκεί κύριοι να κουνάτε το δάχτυλο και να στοχοποιείτε ανθρώπους, χαρακτηρίζοντάς τους λαγούς. Βγείτε από το γυάλινο κλουβί σας και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Προτείνετε ρεαλιστικές λύσεις και όχι ευχολόγια. Εύχομαι όταν βγείτε από το λήθαργο και συνειδητοποιήσετε την κατάσταση να μην τρέχετε σαν “λαγοί” .

Δεν θα μακρηγορήσω άλλο ούτε θα αναλώσω τον χρόνο μου σε νέο κύκλο απαντήσεων.

Όλοι μας θα κριθούμε και το μέλλον θα δείξει ποιος ενήργησε με βάση το γενικό συμφέρον και ποιος με γνώμονα το προσωπικό».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια