Δεν φτάνει που κουτουλάς σου λένε και “βόχα”

Εγκαινιάζει νέα ήθη η δημοτική αρχή με πρώτο και καλύτερο τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Αναγνώστου,

Δεν φτάνει που τα χωριά μας είναι ανύπαρκτα για τους αντιδημάρχους του δήμου, ούτε καν ο υποτιθέμενος χωρικός αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων κ. Βεργίτσης δεν ασχολείται με τα χωριά της Ιωνίας, δεν φτάνει που οι πολιτιστικοί, αθλητικοί και εθελοντικοί σύλλογοι έχουν μετατραπεί σε οδοκαθαριστές προσπαθώντας να διατηρήσουν τους κεντρικούς δρόμους των χωριών σε ένα επίπεδο, καθαρίζοντας, ξεχορταριάζοντας και ασπρίζοντας, έρχεται ο κ. Αναγνώστου κι εκεί που κουτουλάς σου λέει και…βόχα!

Τι μας είπε ο κ. Αντιδήμαρχος; Ότι οι πρόεδροι των χωριών διαμαρτύρονται γιατί είναι άπειροι! Οι κάτοικοι όμως των χωριών που είναι έμπειροι γιατί έχουν δει κι έχουν δει δημοτικές αρχές γνωρίζουν ότι χειρότερα δεν γίνεται κ. Αναγνώστου και οι λοιποί συγγενείς.

Μπορεί οι κύριοι της δημοτικής αρχής να ζουν σε έναν δικό τους πλασματικό κόσμο, πλαισιωμένο από όλους τους σφουγγοκωλάριους και όλα να τα βλέπουν και να τα μεταφέρουν ειδυλλιακά και αγγελικά πλασμένα, ειδικά πέριξ της πλατείας, στα χωριά πάντως το μόνο που γίνεται είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων και τίποτα άλλο κι εκείνο όποτε γίνεται.

Κι αυτό δεν χρειάζεσαι να είσαι έμπειρος για να το δεις. Με την εμπειρία του κ. Αναγνώστου ωστόσο πραγματικά είναι να απορεί κανείς για το μέγεθος της αποτυχίας του σε αυτόν τον τομέα. Κι επειδή δεν ψηφίζει μόνο η πόλη και κυρίως δεν πληρώνει μόνο η πόλη, ή απαλλάξτε μας από τα όσα σας πληρώνουμε χωρίς καμιά απολύτως ανταπόδοση ή απλώς απαλλάξτε μας από την παρουσία σας.

Αυτά γιατί οι πρόεδροι ήταν πολύ επιεικείς ζητώντας μόνο τη συγνώμη του κ. Αναγνώστου. Και για να το προχωρήσουμε το θέμα, το μοντέλο με έναν δήμο σε όλο το νησί απότυχε, αφού προφανώς οι πολιτικοί μας ήταν πολύ μικροί για να σηκώσουν τόσο μεγάλο φορτίο και τόσο κοντόφθαλμοι που βλέπουν και αντιλαμβάνονται μόνο γύρω από την πρωτεύουσα. Μήπως να ανοίξει και πάλι η κουβέντα περί διαχωρισμού του νησιού σε περισσότερους δήμους;