Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Ακούει κανείς;

Σχεδόν ένας μήνας, για την ακρίβεια 28 ημέρες, παρήλθαν από την ανάρτησή μας για την απόφαση Κάρμαντζη – Μπελλέ να αλλάξουν, για την εξυπηρέτηση των αναγκών ενός ιδιωτικού φορέα (ΚοινΣΕπ Ιωνία, που ελέγχεται από τον δεύτερο), την πρόσοψη του κτιρίου της περιφερειακής ενότητας Χίου.

Εν μιά νυκτί, λοιπόν, χωρίς να υπάρχει μελέτη, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη (θετική, γιατί απαγορευτική υπάρχει) από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, η πρόσοψη πλημμύρισε από πανώ – γιγαντοαφίσσες της Ιωνίας, που διαφημίζουν τις θερινές εκδηλώσεις της.

Σχολιάσαμε το γεγονός, θέσαμε αυτονόητα ερωτήματα και περιμέναμε ότι κάποιος αρμόδιος, εν προκειμένω ο “οικοδεσπότης” αντιπεριφερειάρχης Χίου και αυριανός δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης θα είχε την στοιχειώδη ευαισθησία (από τον άλλον δεν περιμέναμε, είναι αλήθεια) να δώσει κάποιες διευκρινίσεις ή και εξηγήσεις.

Ναι; Όσο τις είδαμε εμείς, άλλο τόσο τις είδατε κι εσείς.

Επειδή, όμως, εδώ πρόκειται για δημόσιο χώρο, τον οποίο ουδείς μπορεί να τον διαχειρίζεται παρά τω νόμω και σύμφωνα με τα συμφέροντα των φίλων του, επανερχόμεθα, θέτοντας το ζήτημα σε κάθε προϊσταμένη, εποπτεύουσα ή εντεταλμένη για να ελέγχει την νομιμότητα και να διώκει την παρανομία αρχή.

Επειδή από τα μικρά, που δείχνουν συμπεριφορές και νοοτροπίες, φτάνουμε και στα μεγάλα.

Υ.Γ. Σε μιά άλλη πιο πρόσφατη περίπτωση από την άλλη πλευρά της πλατείας Βουνακίου εκδηλώθηκε υπερευαισθησία με το κυνήγι των αφισσών της ΚΝΕ και την αποκαθήλωσή τους από την υπηρεσία καθαριότητας. Πόσο δύσκολο είναι, αλήθεια, να βρεθεί ο κοινός τόπος στο νησί μας;

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια