«Δεν πάει άλλο με αυτό το νερό», φωνάζουν οι κάτοικοι της Βολισσού Χίου (βίντεο & φωτό)

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι η φετινή θερινή περίοδος για τους κατοίκους της Βολισσού, που βίωσαν ένα ακόμα καλοκαίρι – μάλλον το τρίτο κατά σειρά – με νερό… κατά βούληση ΔΕΥΑΧ και ποιότητας τουλάχιστον αμφιλεγόμενης.

Σήμερα, πρωί Κυριακής, 28 Αυγούστου 2022, δεκάδες κάτοικοι του χωριού με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου συγκεντρώθηκαν στον κόμβο εισόδου του χωριού για να πούνε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, που ενώ η Βολισσός γενικώς φαίνεται να έχει υδατικά αποθέματα οι κάτοικοι, οι επιχειρήσεις και επισκέπτες λένε το νερό νεράκι.

Όλες οι ευθύνες πέφτουν στην ΔΕΥΑΧ, που είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την εξασφάλιση και καλή λειτουργία των γεωτρήσεων και γενικά των πηγών υδροδότησης της Βολισσού, που εφέτος περισσότερο από τις προηγούμενες δύο χρονιές απεδείχθησαν ανεπαρκείς για την κάλυψη των αναγκών, τόσο σε ύδρευση, όσο και σε άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής.

Με πλήρη τεκμηρίωση παρουσίασε το πρόβλημα η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κα Τζένη Λαγού, ενώ την δική τους εκδοχή κατέθεσαν μιλώντας στον astraparis.gr η δημοτική σύμβουλος Αμανής με την Πρωτοβουλία για τη Χίο κα Βιβή Ποταμούση και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Χίος Μπροστά κ. Γιάννης Καραβασίλης, που έδωσαν το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Βολισσού.

Χίος Μπροστά: Αίτημα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο

Η δημοτική παράταξη Χίος Μπροστά έστειλε σήμερα Κυριακή αίτημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χίου,να φέρει το εξαιρετικά επείγον θέμα της υδροδότησης της Βολισσού στην προσεχή συνεδρίαση του σώματος την Τετάρτη. Αναλυτικά:

Κύριε πρόεδρε

Σας παρακαλούμε όπως στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. να συζητηθεί το θέμα της υδροδότησης της Βολισσού.

Είναι εξαιρετικά επείγον γιατί για μία ακόμη χρονιά οι κάτοικοι της Βολισσού ταλαιπωρούνται, οι επιχειρήσεις δυσφημούνται και χάνουν πολύτιμα έσοδα, ενώ τίθενται και σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας.

Ούτε ένα, ούτε δύο, τρία περιπολικά της αστυνομίας για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Βολισσό. Ασθενοφόρα δεν έχουμε, αλλά τα περιπολικά περισσεύουν…