Δεν θα υπερισχύσουν οι κραυγές του μισαλλόδοξου και ξενοφοβικού λόγου

Καυτηριάζει τις κραυγές, οι οποίες στο όνομα αντιρρήσεων για την μεταναστευτική πολιτική, εκφράζουν μισαλλόδοξο και ξενοφοβικό λόγο στο θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Με αφορμή τη έναρξη λειτουργίας των ΔΥΕΠ κατά το προσεχές διάστημα, ο κ. Μιχαηλίδης τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να αφήσουμε να υπερισχύσουν αυτές οι φωνές όσοι προτάσσουμε τον σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση και όσοι θέλουμε να ακολουθούμε τις αρχές του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας. Και, ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες στη Χίο φάνηκε ότι αυτοί δεν είμαστε λίγοι».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η προετοιμασία για την εκκίνηση λειτουργίας των τμημάτων αυτών από το Υπουργείο, την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους του εμπλεκόμενους φορείς ήταν προσεκτική και πάντοτε σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Σημειώνεται πως οι τάξεις ΔΥΕΠ λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες, υπό την εποπτεία των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης προσφύγων προέρχεται κυρίως από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Θεωρούμε πως ακόμα και η ελάχιστη κοινή λογική επιτάσσει να παραδεχτούμε πως η παροχή εκπαίδευσης σε 140 περίπου προσφυγόπουλα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κίνδυνο – εθνικό, τοπικό ή κοινωνικό. Οι, όποιες, εύλογες ανησυχίες εκπαιδευτικού ή υγειονομικού χαρακτήρα έχουν πλήρως απαντηθεί μέσω των προϋποθέσεων ένταξης των παιδιών σε ΔΥΕΠ και την ίδια την οργάνωση του προγράμματος διδασκαλίας.

Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι κραυγές οι οποίες, στο όνομα αντιρρήσεων για τη μεταναστευτική πολιτική, επιλέγουν την εκπαίδευση ως προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης, εκφράζοντας έναν πρόχειρα κεκαλυμμένο μισαλλόδοξο και ξενοφοβικό λόγο. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να αφήσουμε να υπερισχύσουν αυτές οι φωνές όσοι προτάσσουμε τον σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση και όσοι θέλουμε να ακολουθούμε τις αρχές του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας. Και ευτυχώς τις τελευταίες μέρες στη Χίο φάνηκε ότι αυτοί δεν είμαστε λίγοι».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια