Δεν τους βγαίνουν τα «κουκιά» για Μπαμπακιές, τρέχουν λυτοί και δεμένοι για λευκό και αποχή

Η βρώμικη επιχείρηση που έχει στηθεί εδώ και μέρες, με στόχο την εξαγορά συνειδήσεων για την επίτευξη πλειοψηφίας στην πρόταση Κάρμαντζη, για νέα δομή προσφύγων και μεταναστών στις Μπαμπακιές του Αίπους, φαίνεται – προσώρας – ότι δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους εμπνευστές και πρωταγωνιστές της.

Η εξασφάλιση ψήφων δημοτικών συμβούλων από άλλες παρατάξεις φαίνεται να συναντά ισχυρές αντιστάσεις, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ομογενοποιημένη η αντιπολίτευση και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, τόσο ως προς την πρόταση του δημάρχου, όσο και γενικότερα για την διαχείριση του προσφυγικού.

Το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι ο αριθμός των 11 δημοτικών συμβούλων της Σύμπραξης Δημιουργίας και των 3 που συνεργάζονται μαζί της, σύνολο δηλαδή 14, χωρίς – ωστόσο – να έχουν κατατεθεί τα όπλα για την αύξηση του αριθμού των ψήφων και την επίτευξη πλειοψηφίας.

Εκτός από την θετική ψήφο βολεύει και η αποχή ή το λευκό

Ήδη, η προσοχή των εμπνευστών και πρωταγωνιστών της επιχείρησης έχει αρχίσει να στρέφεται – όπου είναι αδύνατη η εξασφάλιση θετικής ψήφου – στην αποχή ή στο λευκό.

Είναι προφανές ότι σε μια τέτοια περίπτωση διευκολύνεται τα μέγιστα η πρόταση Κάρμαντζη, αφού κρίσιμες ψήφοι που σε άλλη περίπτωση θα ήταν αρνητικές απέναντί της στην ουσία αχρηστεύονται. «Εντάξει, δεν θέλετε να μας ψηφίσετε, μην ψηφίσετε όμως τους άλλους. Δηλώστε αποχή ή ψηφίστε λευκό», φέρεται να είναι το επιχείρημά τους.

Με τον τρόπο αυτόν, η πλειοψηφία για την πρόταση της δημοτικής αρχής, αν και εφόσον – φυσικά – βρεθούν θετικές ψήφοι από άλλες παρατάξεις – μπορεί να επιτευχθεί με σαφώς μικρότερο αριθμό ψήφων κι όχι με τον αριθμό 21, που είναι η απόλυτη πλειοψηφία.

Οι παρατάξεις οχυρώνονται – «Αδύναμος κρίκος» η Πρωτοβουλία

Σε ό,τι αφορά, τώρα, τις παρατάξεις – δεξαμενή, στην πρώτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η Πρωτοβουλία για τη Χίο, που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη «επίθεση» με διαφόρους τρόπους και σε κεντρικό επίπεδο, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοί της δέχονται κυριολεκτικά στενό μαρκάρισμα. Η παράταξη βρίσκεται σε εσωτερικές διεργασίες και μάλλον δεν έχει κριθεί κάτι τελικά, πλην – ενδεχομένως – ότι υπάρχουν άνθρωποι που στέκονται απολύτως αρνητικά στην πρόταση Κάρμαντζη.

Στις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να έχει αλλάξει η εικόνα, ενώ η Συμμαχία Αξιών – μέλη της οποίας φέρεται είτε να έχουν πλαγιοκοπηθεί, είτε να… αλληθωρίζουν – προσπαθεί να «μπετοναρισθεί».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια