Δεύτερη σαιζόν για την παράσταση “Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι όλοι”

Πρεμιέρα για την παράσταση “Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι όλοι”, βασισμένη στο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη, στο θέατρο ΑΒΑΤΟΝ, στις 13 Οκτωβρίου 2019, για δεύτερη σαιζόν, έπειτα από συνεχή sold out την περίοδο Μαρτίου – Μαΐου 2019.

Αποσπάσματα αφηγήσεων από Χιώτες πρόσφυγες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής εγκατέλειψαν τον τόπο τους και ξεκίνησαν ένα ταξίδι προς το άγνωστο κατευθύνθηκαν προς την Τουρκία, Κύπρο και Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια των ετών 1941-1944.

Μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας, η οποία έχει καταγραφεί από τον Γιάννη Μακριδάκη στο πρώτο του βιβλίο Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι Όλοι, αποτελεί την έμπνευση και συνθέτει έναν θεατρικό μονόλογο.

Επιζήσαντες αφηγούνται τις συνθήκες πείνας κι ανέχειας, τις νυχτερινές παράνομες αποδράσεις από το νησί, την μάχη με τα κύματα, τη ζωή στον στρατό της Μέσης Ανατολής, στους προσφυγικούς καταυλισμούς, στο μέτωπο, στα κινήματα, τον εγκλεισμό στα «σύρματα», τον Ιερό Λόχο και την απελευθέρωση. Κάποιοι άλλοι χάθηκαν στην διαδρομή.

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Μελίνα Σκούφου

Δραματουργική επεξεργασία: Μελίνα Σκούφου, Χριστίνα Λυκοτσέτα

Ερμηνεία: Χριστίνα Λυκοτσέτα

Σκηνικό – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Μουσική: Αντρέας Σκούφος

Φωτισμός: Παναγιώτης Μανούσης

Βοηθός παραγωγής: Γιώργος Χλωρός

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Κουλέρα

Φωτογραφίες: Αντιγόνη Κουράκου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Από 13 Οκτωβρίου 2019, κάθε Κυριακή στις 18:00, θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια