Διαγραφή οφειλών για τους μη έχοντες ζητά η ΑΔΕΔΥ από τον δήμο Χίου

Να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο Χίου και να αποφασίσει την διαγραφή όλων των μικρών οφειλών για νοικοκυριά και μικρομάγαζα που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη με εντέλλεσθε, αντί να ρίχνει το βάρος στις υπηρεσίες, ζητά το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Συμβολικά, προσθέτει η ΑΔΕΔΥ, το Δ.Σ. να σηματοδοτήσει αυτή του την κατεύθυνση απαλλάσσοντας όλους αυτούς που έχουν ήδη ενταχθεί στο ΚΕΑ, είναι άνεργοι, Αμεα, πολύτεκνοι, είναι καταγραμμένοι και προσφεύγουν στις δομές φτώχιας των δήμων π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία κ.λπ.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ διατυπώνει τα ακόλουθα αιτήματα:

  • Να απαιτήσει με κινητοποιήσεις, με συντονισμό με άλλους δημάρχους και να πιέσει την ΚΕΔΕ να αγωνιστεί, ώστε να άρει τώρα νομοθετικά η κυβέρνηση την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στη σέντρα της εφορίας και να σηκώνουν τα χέρια μπροστά στους μεγαλοκατέχοντες.
  • Να παρθούν όποιες διοικητικές αποφάσεις είναι αναγκαίες, ώστε να διευκολύνονται οφειλέτες που μπορούν να πληρώσουν, να διαγραφούν  και να μειωθούν πρόστιμα, προσαυξήσεις κ.λπ.
  • Να βάλουν τις  νομικές υπηρεσίες και τους νομικούς συμβούλους να συνδράμουν σε  αυτό το ζήτημα.
  • Να ζητηθεί η συνδρομή των σωματείων σε επίπεδο δήμου.
  • Να διαχωριστούν με την βοήθεια της υπηρεσίας μικροί, πένητες οφειλέτες, μεσαίοι και μεγάλοι με απαίτηση οι έχοντες και κατέχοντες να αρχίσουν να πληρώνουν.

Ζητάμε, τέλος, να κληθούμε ως ΑΔΕΔΥ να παρευρεθούμε στο δημοτικό συμβούλιο που θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια