Διαγραφή οφειλών και επανασύνδεση ρεύματος για τρεις οικογένειες

Ακόμα τρεις οικογένειες πρόκειται να επανασυνδεθούν άμεσα στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς η αρμόδια επιτροπή επανασυνδέσεων προχώρησε σε διαγραφή ποσού 12.000 ευρώ για τις περιπτώσεις αυτές και παραπέμπει τα υπόλοιπα στη ΔΕΗ προς διακανονισμό.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Χίου κ. Γιώργος Καραμανής, που προεδρεύει στην αρμόδια επιτροπή, στα πλαίσια της σχετικής νομοθεσίας, έχουν επανασυνδεθεί συνολικά 16 οικογένειες που πληρούσαν τα κριτήρια ευαλωτότητας που θέτει ο νόμος και έχουν διαγραφεί οφειλές άνω των 55.000 ευρώ.

«Έχοντας την ευκαιρία να το δω με τα μάτια μου, διαπιστώνω ότι δυστυχώς, το 2018, που δε μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς wi-fi, δίπλα μας κάποιοι συνάνθρωποί μας, ηλικιωμένοι, οικογένειες ανέργων με μικρά παιδιά, άτομα με αναπηρίες, ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι εντυπωσιακό, ότι ενώ υπάρχει η σχετική νομοθεσία από τον Φεβρουάριο, κάποιοι από αυτούς κατέφυγαν στην επιτροπή επανασυνδέσεων μόλις πρόσφατα, όχι γιατί δε γνώριζαν, αλλά γιατί από αξιοπρέπεια προσπαθούσαν να βρουν μια διαφορετική λύση», σημειώνει ο κ. Καραμανής.