Διακοπή κυκλοφορίας και αλυσίδες λόγω Ηφαιστίωνα

Στο στόχαστρο του Hφαιστίωνα και το νησί μας και ήδη από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία προχωρούν σε:

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Επ. Οδό Χίου – Βολισσού, από το 6ο έως το 20ο χλμ.
  • Κίνηση με αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά της Βορειοδυτικής Χίου με την Επ. Οδό Χίου – Βολισσού, στο ύψος του 28ου χλμ. αυτής.

Από το πρωί της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου 2020, η Αμανή ντύθηκε στα λευκά λόγω χιονιά αλλά τυλίχτηκε στο σκοτάδι λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση η οποία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Προβλήματα υπάρχουν σε όλο το οδικό δίκυο στην Αμανή λόγω κατολισθήσεων, ενώ οι αρμόδιοι απευθύνουν έκκληση προς όλους τους πολίτες να μην κυκλοφορούν εκτός κι αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

Την ίδια ώρα, σε ισχύ έχει τεθεί το απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων.

Σύμφωνβα δε με τις προβλέψεις για τον καιρί σήμερα στην περιοχή μας θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα) και πιθανώς πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΦΩΤΟ: CHIOS VERTICAL LIFE

Οι φωτογραφίες από το «18», το 18ο χλμ της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού, είναι από Katerina Spuros Fokas

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια