Διαμαρτύρεται η ΑΔΕΔΥ για τους αστυνομικούς ελέγχους στα σχολεία

Καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η εκτελεστική γραμματεία Χίου της ΑΔΕΔΥ τους αστυνομικούς ελέγχους, που διενεργήθηκαν χθες Δευτέρα, 1η Ιουνίου 2020, σε δύο δημοτικά σχολεία, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων μη διάδοσης του κορονοϊού.

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για εξίσωση των σχολείων με μπαράκια και καφετέριες και επισημαίνει ότι αυτό «δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές να βλέπουν να ελέγχονται οι δάσκαλοί τους, λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα».

Από την πλευρά της αστυνομίας ο κ. Γιάννης Αραμπαζής, διοικητής του Α.Τ. Χίου, διευκρινίζει ότι οι έλεγχοι αυτοί γίνονται δυνάμει της σχετικής υπουργικής απόφασης, που ορίζει όλες τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου σε όλους τους χώρους συνάθροισης και η οποία δεν εξαιρεί τα σχολεία.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει τα εξής:

«Με ευθύνη της κυβέρνησης της “αριστείας” της Ν.Δ., χθες αστυνομικά όργανα διενήργησαν ελέγχους σε δύο σχολεία της πόλης της Χίου, στο 4ο και 5ο δημοτικά σχολεία, αντίστοιχα, εκτελώντας πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει τα πάντα στην “ατομική ευθύνη”, για να μην αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες στήριξης των σχολείων, την ώρα που οι προϋπολογισμοί των σχολείων και των οικογενειών επιβαρύνονται αβάσταχτα και οι υγειονομικοί έλεγχοι σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτοι, η ίδια, τη μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει είναι η καταστολή και οι έλεγχοι, η υπενθύμιση το “κράτος είμαι εγώ”, εξισώνοντας τα σχολεία μας με μπαράκια και καφετέριες.

Δεν αναγνωρίζει, ούτε το άγχος, ούτε την αγωνία των εκπαιδευτικών που λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες, απεναντίας επιβαρύνει το κλίμα, που δυσκολεύεται, ώστε να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές να βλέπουν να ελέγχονται οι δάσκαλοί τους, λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς όλο αυτό το διάστημα δεν παίζουν με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων, ώστε να μην πράττουν τα δέοντα. Στο κάτω κάτω κάθε εκπαιδευτική δομή διαθέτει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για κάτι τέτοιο.

Το ότι όλο αυτό το διάστημα ο δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, εκπαίδευση, δήμοι) είναι αυτός που στήριξε την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύει του λόγου το αληθές, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που χάρισε τα εκατομμύρια σε κλινικάρχες, καναλάρχες και λοιπούς έχοντες και κατέχοντες εν μία νυκτί.

Η Ε.Γ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τώρα την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσουν ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο που να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια