Διαμαρτύρεται ο Δήμος για το κλείσιμο της Εθνικής στα Καρδάμυλα

Μέσω επιστολής επέλεξε να διαμαρτυρηθεί ο δήμος Χίου στην διοίκηση της Εθνικής τράπεζας για την απόφαση της να κλείσει το υποκατάστημα της στα Καρδάμυλα.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, την κοινοποιεί σε πλήθος ιδρυμάτων και εφοπλιστών των Καρδαμύλων, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς αναφέρει τα εξής:

“Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα την απόφαση σας περί κλεισίματος του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στα Καρδάμυλα της Χίου. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλη τη Δημοτική Ενότητα Καρδαμύλων, καθώς εξυπηρετεί πλήθος κατοίκων της Βόρειας Χίου, περί τους 3.000 τους χειμερινούς μήνες και τους διπλάσιους κατά τους θερινούς μήνες. Με την απόφαση αυτή δυσχεραίνεται υπέρμετρα η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι πλέον θα αναγκάζονται να καλύπτουν απόσταση άνω των 30 χιλιομέτρων ακόμα και για την πιο απλή συναλλαγή. Πράξεις καθημερινές, όπως η πληρωμή λογαριασμών, οι επαγγελματικές συναλλαγές, ακόμα και η λήψη της σύνταξης θα αποτελούν καθημερινό άθλο.

Εκτός των ανωτέρω, με την απόφασή σας αυτή υποβαθμίζεται σημαντικά ένα κομμάτι της ελληνικής επαρχίας. Σε μια εποχή που το ζητούμενο είναι η ενίσχυση της περιφέρειας και η δημιουργία ευκαιριών για τους νέους, αποφάσεις όπως αυτή θέτουν σημαντικά εμπόδια και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στον καθένα και είναι προφανές ότι το μήνυμα που δίνουν είναι προς τη λάθος κατεύθυνση.

Καταλαβαίνω ότι οι  δυσκολίες των καιρών απαιτούν από εσάς μείωση των λειτουργικών εξόδων. Ωστόσο θεωρώ ότι θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά το πως θα εκληφθεί η απόφασή σας αυτή από πλήθος Ελλήνων εφοπλιστών και ναυτικών, πελατών σας, όταν αυτοί πληροφορηθούν ότι η λειτουργία του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, με τον συμβολισμό που αυτή φέρει, τερματίζεται στα Καρδάμυλα, την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Για τους λόγους αυτούς, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο και την εταιρική και κοινωνική ευθύνη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, σας ζητάμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να διατηρήσετε ενεργό το κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων του Δήμου Χίου”.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια