Διαμαρτύρεται ο Βρουλής για τα ακριβά εισιτήρια

Με επιστολή του προς τις αεροπορικές εταιρείες AEGEAN και SKY EPXRESS o αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής, διαμαρτύρεται για τις υψηλές τμές των εισιτηρίων που λειτουργούν αποτρεπτικά σε όποιον θέλει να επισκεφτεί στη Χίο και βέβαια επιβαρύνουν το κόστος ζωής και μετακίνησης των μόνιμων κατοίκων.

“Κάνοντας μια έρευνα για αεροπορικά εισιτήρια από και προς τη Χίο σε ένα χρονικό ορίζοντα για πτήση μια εβδομάδα αργότερα, παρατηρούμε ότι το κόστος μετ’ επιστροφής για μια 4μελή οικογένεια ανέρχεται το λιγότερο σε 230€ το άτομο (με μια μόνο αποσκευή 8 κιλών) άρα το συνολικό κόστος που καλείται να πληρώσει η οικογένεια φτάνει τα 920€. Ανάλογη εικόνα ή και με υψηλότερο ναύλο παρατηρείται για όλο το καλοκαίρι. Είναι αυτονόητο ότι ένα τέτοιο ποσό είναι απαγορευτικό για ένα ταξιδιώτη που επιθυμεί να επισκεφτεί το νησί μας και βέβαια για το μέσο ελληνικό νοικοκυριό και τον ακρίτα Χιώτη που θέλει να μετακινηθεί προς την πρωτεύουσα. Γνωρίζω ωστόσο ότι συχνά οι εταιρείες σας κάνουν προσφορές για οικονομικότερα εισιτήρια, αλλά πρόκειται για πτήσεις αρκετούς μήνες αργότερα και η πλειοψηφία των κατοίκων δεν δύναται να γνωρίζουν επακριβώς τις ημερομηνίες μετακίνησής τους.

Όπως γίνεται κατανοητό, η εύκολη και μέσα σε λογικά πλαίσια οικονομική μετακίνηση είναι κομβικής σημασίας για το νησί της Χίου λόγω του ότι συντελεί στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας αλλά και την μετακίνηση των κατοίκων. Για το λόγο αυτό παρακαλώ να εξετάσετε τη δυνατότητα μείωσης της τιμής των ναύλων, όπου αυτό είναι εφικτό προκειμένου να συμβάλλεται και εσείς με τον τρόπο σας στη βελτίωση της ζωής των Χιωτών και την οικονομική ανάκαμψη του νησιού μας.

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε το βάσιμο του αιτήματός μας και παρακαλώ για την άμεση ανταπόκρισή σας”, αναφέρει ο κ. Βρουλής στην επιστολή του.