Διαμαρτύρεται το συμβούλιο Βολισσού για τις αποφάσεις της ΔΕΥΑΧ

Την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ να αγνοήσει την ομόφωνη απόφαση της λαϊκής συνέλευσης για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού και να επιμείνει στις προειλημμένες δικές του επιλογές, εκφράζει με ανακοίνωσή του το τοπικό συμβούλιο Βολισσού..

Διαμαρτύρεται, επίσης, για την άρνηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να δεχθεί την συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

«Οι επιστήμονες της ΔΕΥΑΧ δεν έχουν το μονοπώλιο της επιστημονικής γνώσης, ούτε την αποκλειστικότητα του ειδικού. Στη συνέλευση της Βολισσού το συμπέρασμα που προέκυψε δεν ήταν προϊόν μιας απλής, αλλά δήθεν εξωπραγματικής, επιθυμίας των κατοίκων. Οι απόψεις των Βολισσιανών ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένες και οι αιτιάσεις της ΔΕΥΑΧ καταρρίφθηκαν μία προς μία από τους παριστάμενους εξαίρετους επιστήμονες», αναφέρει στη ανακοίνωση.

Όσον αφορά το επιχείρημα περί οικονομικού κόστους, προσθέτει το τοπικό συμβούλιο, «ακόμη κι αν υπάρξει μικρή επιβάρυνση θα είναι τόσο μικρή (σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την προμελέτη και αυτά που είπαν οι μελετητές στη συνέλευση) που θα ήταν αδιανόητο να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι με ένα έργο στηριγμένο σε λανθασμένες επιλογές, αντί να επωφεληθούν από ένα έργο με σωστές προδιαγραφές».

Το τοπικό συμβούλιο καλεί την ΔΕΥΑΧ να επανεξετάσει την απόφασή της και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αποδεχθεί την πρόταση για συζήτηση του θέματος, «ώστε να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος με ανταλλαγή πειστικών επιχειρημάτων».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια