Διαμαρτυρία για την προσθεσμία στο επίδομα των σπουδαστών ΑΕΝ

Την αντίδραση της ΠΕΣΝΑΤ Χίου προκάλεσαν οι ασφυκτικές προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών για το επίδομα που θα λάβουν οι σπουδαστές ΑΕΝ.

Όπως σημειώνει με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνταξιούχοι ναυτικοί, η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι στον υπουργείο ναυτιλίας δεν έχουν καμμία σχέση με το αντικείμενο και με την πραγματικότητα αφού μέσα σε λίγες μέρες ζητείται η κατάθεση δικαιολογητικών από ανθρώπους που ενδεχομένως είναι εν πλω.

“Είναι τελείως παράλογο και ακατανόητο να ζητάνε υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών εκ μέρους των Σπουδαστών/τριών μέσα σε μερικές ημέρες, γνωρίζοντας ότι την συγκεκριμένη περίοδο υπάρχουν Σπουδαστές/τριές που ταξιδεύουν και θα επιστρέψουν τέλη του Ιανουαρίου 2024. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε για πιο λόγο δεν έδωσαν ένα χρονικό διάστημα που θα επέτρεπε σε όλους τους Σπουδαστές/τριές να πάρουν την οικονομική ενίσχυση αβίαστα.

Άλλη μια «σφαλιάρα» στους συνεχιστές της ένδοξης Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, δυστυχώς το λέμε και το ξαναλέμε έχουμε καταντήσει «γραφικοί» αλλά αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!!, Στους Μάχιμους και Απόμαχους καμιά Κυβέρνηση δεν στάθηκε ποτέ δίπλα τους, καμιά Κυβέρνηση δεν «τίμησε» τους αιμοδότες της Ελληνικής Οικονομίας, είμαστε οι μοναδικοί Ναυτικοί στον κόσμο που πληρώνουν φορολογία και μάλιστα βαρβάτη!!, σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη δεν γίνεται αυτή η βάρβαρη φορομπηχτική πολιτική στους Ναυτικούς!!, επίσης μας έχουν ξεζουμίσει από το 2010 και την αρχή των μνημονίων τόσο τους Μάχιμους όσο και τους απόμαχους, με τις «Εισφορές Αλληλεγγύης Συνταξιούχων», και τις «ειδικές εισφορές» των Μάχιμων.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά Υπουργός και Κυβέρνηση δείχνουν το πραγματικό πρόσωπό τους, αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους ΑΝΑΥΤΟΥΣ που δεν έχουν καμία σχέση με την Θάλασσα και το Ναυτικό επάγγελμα, όπως λέει και ο σοφός λαός….ΑΛΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΗΝΑΛΑΦΤΗ.¨, αναφέρουν στην ανακοίνωση.