Διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ για την κατάσταση στη ΒΙΑΛ

Στους δρόμους βγαίνει η ΑΔΕΔΥ για την κατάσταση στη ΒΙΑΛ με αφορμή και τα τελευταία περιστατικά με τους δύο θανάτους, και τον τοκετό στον δρόμο. Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όλους τους εργαζόμενους, το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, στις 11:00 στην πλατεία Βουνακίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Η ΕΓ ΤΟΥ Ν.Τ. ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν  στο ΚΥΤ της  ΒΙΑΛ, που είχαν ως αποτέλεσμα δυο άνθρωποι αν χάσουν τη ζωή τους και μια έγκυος γυναίκα να γεννήσει έξω από το ΚΥΤ, στο δρόμο. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του υπουργού της , στον εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων ακόμη και με άσυλο, το γεγονός ότι κι εκείνους και τα παιδιά τους, τους έχουν παρατημένους στη μοίρα τους.

Αυτό το επικίνδυνο για τις ζωές των ανθρώπων της ΒΙΑΛ καθεστώς, το   επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή , αφού οι υγειονομικές συνθήκες και υγειονομικοί έλεγχοι  πρόληψης ασθενειών, αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός και επιλαμβάνονται είτε ΜΚΟ είτε το Νοσοκομείο Χίου με τον τεράστιο φόρτο περιστατικών.

Τα όσα κυνικά ξεστομίζει κάθε φορά ο υπουργός κ. Μηταράκης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , αποδεικνύουν την κυβερνητική αναλγησία και το ποιοι καλλιεργούν το φόβο και την ανασφάλεια σε όλους εμάς,  αλλά και το ποιοι δίνουν επιχειρήματα στο ρατσιστικό μίσος και την ξενοφοβία, όταν μιλούν για νέα κέντρα –υπερδομές, που τάχα θα λύσουν το πρόβλημα, οπότε μέχρι τότε ας πεθαίνουν από παθολογικά αίτια, λόγω της καλοπέρασης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ!

ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ”

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια