Διαμαρτυρήθηκαν στον δήμαρχο για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Την αντίθεση και δυσαρέσκεια τους με την επιλογή της δημοτικής αρχής Βουρνού να μην λειτουργήσει ούτε την επόμενη χρονιά στο νησί η υποχρεωτική διετής προσχολική εκπαίδευση σε προνήπια και νήπια εξέφρασαν εκπαιδευτικοί το πρωί της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου 2018,  δια ζώσης στον δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού.

“Αφήνετε παιδιά εκτός παιδικών σταθμών ενώ υπάρχει η δυνατότητα αυτά να παρακολουθήσουν κανονικά το προνήπιο και να μπορέσετε να εξυπηρετήσετε εργαζόμενους γονείς με μικρότερα παιδιά. Αντί για αυτό επιλέγετε να κλείσετε νηπιαγωγεία που λόγω μικρού αριθμού μαθητών, αφού αυτοί φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς, δεν μπορούν να λειτουργήσουν” , αντέτεινε στον δήμαρχο Χίου η νηπιαγωγός κ. Μαρία Μουτρικα.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου κ. Στέφανου Τσίγκου. “Παρά τη θετική εισήγηση της δική μας και του προϊστάμενου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι το καλοκαίρι δεν θα υπάρχουν δομές για τα παιδιά αλλά και γι αυτό το διάστημα του είπαμε ότι ο δήμος θα μπορεί να λειτουργήσει δομές δημιουργικής απασχόλησης. Δεν είναι λογικό αυτό το επιχείρημα ούτε και παιδαγωγικό. Ούτε θέσεις εργασίας χάνονται, αυτό άλλωστε αποδείχθηκε από τη λειτουργία του συστήματός στη Σάμο και στη Μυτιλήνη αλλά και στο 20% της χώρας εδώ και τρεις μήνες”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χίου υπεραμύνθηκε των επιλογών του υποστηρίζοντας ότι είναι θέμα υποδομών στους παιδικούς σταθμούς οι οποίοι θα είναι αδύνατο να φιλοξενήσουν τόσα βρέφη, χωρίς πρωτίστως να έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για αυτή τη λειτουργία.” Το ζήτημα της παιδείας είναι θέμα του υπουργείου. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος στο κομμάτι που μας ρώτησαν. Και πέρσι και φέτος θέσαμε το ζήτημα των υποδομών του ίδιου του δήμου να μεταπέσει από παιδικούς σταθμούς σε βρεφονηπιακούς.”, είπε χαρακτηριστικά