Διαμαρτύρονται οι Ιατρικοί Σύλλογοι των νησιών για τη μείωση των επιδομάτων στους γιατρούς

Την έντονη διαμαρτυρία των Ιατρικών Συλλλόγων των νησιών, Λέσβου Χίου, Σάμου, Λήμνου προκάλεσε η τελευταία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, με την οποία μειώνονται σημαντικά τα επιδόματα που λάμβαναν οι  γιατροί που υπηρετούσαν σε προβληματικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Προφανώς η Περιφέρεια με αυτόν τον τρόπο δείχνει την αναγνώριση της στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί στα νησιά όλη αυτή την περίοδο με αυξημένες τις απαιτήσεις και τις ανάγκες λόγω πανδημίας.

Να σημειωθει ότι το μέτρο αυτό αποτελούσε ένα κίνητρο για να βρεθούν γιατροί και να καλυφθούν τα κενά στα νησιά μας, κάτι που ειδικά αυτή την περίοδο και εν μέσω πανδημίας είναι πολύ σημαντικό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι Ιατρικοί Σύλλογοι των νησιών, ζητώντας την απόσυρση της απόφασης, αναφέρουν:

“Προκαλεί κατάπληξη στους Ιατρικούς Συλλόγους του Βορείου Αιγαίου η επικείμενη εφαρμογή της από 27/8/2020 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, η οποία τροποποιώντας παλαιότερη απόφαση της 28/12/2017 που αφορούσε στην παροχή κινήτρων σε ιατρούς υπηρετούντες σε δυσπρόσιτες και προβληματικές, παραμεθόριες περιοχές σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους 3580/2007 και 4368/2016 του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει δραστικές μειώσεις στα επιδόματα σε αγροτικούς και ειδικευμένους επικουρικούς γιατρούς.

Στις αυξημένες ανάγκες που θέτουν η πανδημία της Covid-19 και το μεταναστευτικό για όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η παραπάνω απόφαση εκτός από επικίνδυνη, αποτελεί και χλεύη για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει τούτες τις ώρες το ιατρικό προσωπικό σε συνθήκες που απειλούν άμεσα την υγεία του.

Η πανηγυρική απόσυρση της παραπάνω απόφασης αποτελεί απαίτηση σύσσωμου του ιατρικού κόσμου του Βορείου Αιγαίου.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια