Διαψεύδει τα περί συλλήψεως δύο γιατρών στη Χίο και ο Ιατρικός Σύλλογος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου με ανακοίνωσή του, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, διαψεύδει την «είδηση» που κυκλοφόρησε χθες σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης για δήθεν σύλληψη δύο γιατρών στη Χίο, επειδή χορηγούσαν με πληρωμή σε πρόσφυγες πλαστά πιστοποιητικά υγείας.

Το θέμα στην διάσταση που πραγματικά έχει, δηλαδή ότι οι συλλήψεις έγιναν στην Σάμο κι όχι στη Χίο, ανέδειξε αργά χθες το βράδυ με ανάρτησή του ο astraparis.gr, ενώ μετά από νεώτερη επικοινωνία οι αστυνομικές αρχές του Βορείου Αιγαίου επιβεβαιώνουν το γεγονός, για το οποίο έχει επιληφθεί η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου έχει ως ακολούθως:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως η είδηση περί συλλήψεως δύο ιατρών στη Χίο με την κατηγορία ότι παρείχαν επί πληρωμή πλαστά πιστοποιητικά σε μετανάστες προκειμένου να διευκολυνθούν στη διαδικασία λήψης ασύλου είναι παντελώς ανακριβής.

Η δημοσίευση της είδησης πλήττει το κύρος, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητα του ιατρικού κόσμου της Χίου και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, καλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν την ανακριβή είδηση να προχωρήσουν στην άμεση αποκατάσταση της αλήθειας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια