Διαρροή στον συνδυασμό Βουρνού για τον ΦΠΑ

Η λευκή ψήφος του κ.  Στρατή Γδύση στη συζήτηση του θέματος της εξουσιοδότησης στον δήμαρχο για να προχωρήσει στην προσφυγή για την αποσύνδεση του ΦΠΑ για το προσφυγικό, δημιούργησε ποικίλα σχόλια και άλλα τόσα ερωτηματικά ως προς τα αίτια της.

Συγκεκριμένα, εξουσιοδότηση της οικονομικής επιτροπής για προσφυγή κατά της απόφασης του υπουργού Οικονομικών για τη σύνδεση του νησιωτικού ΦΠΑ με το προσφυγικό, ζήτησε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου 2019.

Ανοησία χαρακτήρισε την απόφαση του υπουργείο Οικονομικών ο δήμαρχος υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αποδεσμευθεί η διατήρηση της μείωσης του ΦΠΑ από το προσφυγικό με ενέργειες της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, των δημάρχων κ.λπ.

Ενστάσεις ως προς την διατύπωση του κειμένου της εξουσιοδότησης εξέφρασε ο κ. Στρατής Γδύσης, ζητώντας να διασφαλιστεί ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά και προτείνοντας ενδεχόμενα η προσφυγή να στραφεί κατά της απόφασης κι όχι κατά της σύνδεσης του ενός με το άλλο, μιλώντας για θολό τοπίο στην διατύπωση και ψηφίζοντας τελικά λευκό.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια