Διάσωση 95 προσφύγων και μεταναστών σε Γρίδια, Μερσινίδι και Νένητα

Ενενήντα πέντε πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίσθηκαν και διεσώθησαν από τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής 16 έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Αυγούστου 2017, σε τρία διαφορετικά περιστατικά, στα οποία επενέβησαν σκάφη του λιμεναρχείου Χίου και της Frontex.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους 611 του λιμεναρχείου Χίου τις πρωινές ώρες του Σαββάτου επενέβη και διέσωσε 43 πρόσφυγες και μετανάστες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Γριδίων, στα Νένητα της Χίου.

Σε ένα άλλο περιστατικό, πάλι το πρωί του Σαββάτου, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους 518 του λιμεναρχείου Χίου προέβη στον εντοπισμό και στη διάσωση 43 προσφύγων και μεταναστών στην θαλάσσια περιοχή του Μερσινιδίου.

Τέλος, στον εντοπισμό και την διάσωση εννέα προσφύγων και μεταναστών προέβη τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής το πλήρωμα του ρουμανικού σκάφους της Frontex στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων Χίου.

Όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου και εν συνεχεία για καταγραφή και ταυτοποίηση στο hot spot της ΒΙΑΛ.

Φωτό αρχείου

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια