Διασώζει την αρχή Μουτζούρη η προσδοκούσα σε νομή εξουσίας αντιπολίτευση

Επίθεση στην περιφερειακή αρχή Μουτζούρη, αλλά και σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που προσδοκούν συμπολιτευόμενες επί της ουσίας να συμμετάσχουν στην νομή της εξουσίας, εξαπολύει η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Σε ανακοίνωσή της, την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, επισημαίνει – μεταξύ άλλων – τα ακόλουθα:

«Παραδομένη στις εσωτερικές της αντιπαραθέσεις, η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη αποδεικνύεται ανίκανη να στηρίξει τους νησιώτες σε τούτες τις δύσκολες ώρες της νέας ακόμη πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Από την κατάρρευση την διασώζει η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση που συναποτελούν η παράταξη του κ. Χριστόφα και η μισή παράταξη της κας Καλογήρου, οι οποίες πιθανότατα διαπραγματεύονται την είσοδό τους στην περιφερειακή αρχή. Η δε παράταξη Σπιλάνη αγωνιωδώς προσπαθεί να βρει πεδία συνεργασίας με την περιφερειακή αρχή για να έχει και αυτή ρόλο στο παιχνίδι της εξουσίας.

Με λίγα λόγια, το μόνο που νοιάζει τις παρατάξεις που εκφράζουν τη Ν.Δ., το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι η νομή της εξουσίας και η διαχείριση των κονδυλίων.

Την ώρα που στα νησιά του Βορείου Αιγαίου αυξάνεται η ανεργία και οι εργαζόμενοι στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα ζουν – εδώ και μήνες – με πενιχρά εισοδήματα, η Περιφέρεια δαπανά μισό εκατομμύριο ευρώ για τουριστική προβολή. Κι από αυτό το ποσό, τα 135.000 ευρώ δίνονται στους ιδιοκτήτες των τοπικών ΜΜΕ, ενώ οι εργαζόμενοι και οι δημοσιογράφοι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι επί μήνες απλήρωτοι, άνεργοι ή εξαναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς ασφάλιση. Ενώ, άλλα 80.000 ευρώ, πάλι μέσα από το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, θα δοθούν για την ενίσχυση των ομάδων του Βορείου Αιγαίου που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες.

Κι ενώ, όπως φαίνεται, σύμφωνα με τα λόγια και τα έργα της περιφερειακής αρχής περισσεύει μισό εκατομμύριο ευρώ για την τουριστική προβολή, δεν περισσεύουν χρήματα για την ενίσχυση των γιατρών που υπηρετούν στο Βόρειο Αιγαίο».

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά αναφέρεται σε σειρά προβλημάτων, όπως τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, το προσφυγικό – μεταναστευτικό και καταλήγει τονίζοντας ότι «σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η περιφερειακή αρχή του Μουτζούρη αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων, αφού αρκείται στο να ξεστομίζει εθνικιστικές κορώνες και αδιαφορεί πλήρως για τις ανάγκες και τα προβλήματα των νησιωτών».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια