Διαβεβαιώσεις Μηταράκη για διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ και το 2020

Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένους τους συντελεστές ΦΠΑ για το 2020 έδωσε ο βουλευτής Χίου και υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης σε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου.

Στην συνάντηση που είχαν το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕ έθεσαν ζητήματα που αφορούν την ανάγκη στήριξης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας και των ελληνικών προϊόντων.

Ο υφυπουργός συμφώνησε πως είναι επιτακτικής σημασίας η πολιτεία να στηρίξει την τοπική οικονομία των νησιών, τα οποία έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια πολύ σοβαρές προκλήσεις, ιδίως τα ακριτικά νησιά όπως η Χίος που σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές.

«Θα στηρίξουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τη νησιωτικότητα. Με μειώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, στοχεύουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Ειδικά στα νησιά που σήμερα πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση, διατηρούμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ το 2020», δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια