Διευκρινίσεις Μουζάλα για τις αποζημιώσεις λόγω προσφυγικού

Επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Καρμαντζη, με την οποία δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους κατοίκους των περιοχών της Σούδας και του Χαλκειούς για ζημιές που προκλήθηκαν από την παρουσία προσφύγων και μεταναστών, απέστειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του κ. Μουζάλα αναφέρεται ότι υπήρχαν περιπτώσεις αιτημάτων αποζημιώσεων είτε για κλοπές χρηματικών ποσών και αντικειμένων (όπως για «διάφορα οινοπνευματοειδή» ή «σέλλες») που δεν μπορούσαν να αποζημιωθούν, είτε διότι αφορούσαν ζημιές που καλύπτονται από ασφάλεια.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι το υπουργείο προωθεί διάταξη σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, με την οποία επιχορηγείται ο δήμος Χίου με το ποσό που αντιστοιχεί στην καταβολή των αποζημιώσεων στους κατοίκους, όπως αυτές προκύπτουν από καταγραφή του δήμου Χίου, αλλά με τις παραπάνω εξαιρέσεις. Τα χρήματα θα προέλθουν από πιστώσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Χίου έχει επιχορηγηθεί κατά τα έτη 2015 και 2016 με τα ποσά των 250.000 και 400.000 ευρώ αντίστοιχα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών πρώτης υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών, ενώ χαρακτηρίζει σημαντική την συνεισφορά της Χίου στην διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια