Διευκρινίσεις από τον δήμο για τις απαλλαγές

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου με μια σειρά από απαλλαγές και ελαφρύνσεις στα τέλη προς τους πληττόμενους από την πανδημία επαγγελματίες, ο δήμος Χίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι:

1. Η απαλλαγή των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους , λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού, (αναστολή με εντολή από δημόσια αρχή) από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού , καθορίζεται για το χρονικό εκείνο διάστημα που ίσχυαν οι περιορισμοί για την κάθε μορφής επιχείρηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται με τους κωδικούς του TAXISNET στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα eservices.chios.gov.gr και να αιτούνται την απαλλαγή.

2. Για όσους επιχειρηματίες είναι πληττόμενοι, γεγονός που αποδεικνύεται με βεβαίωση από το σύστημα«ΕΡΓΑΝΗ», ισχύουν με βάση την νομοθεσία τα ακόλουθα:

α) Για όσους βρίσκονται σε ρύθμιση , οι δόσεις που έληξαν Μάρτιο και Απρίλιο, καθίσταται ως ημερομηνία καταβολής τους η 31η /8/2020. Για τη δόση του Μαΐου 2020 η καταβολή ορίζεται το Σεπτέμβριο του 2020.

β) Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης  αναστέλλονται μέχρι 30.6.2020.

Όσοι εκ των οφειλετών ζητήσουν δημοτική ενημερότητα και είναι πληττόμενοι , αυτή θα χορηγείται για έναν μήνα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια