Διεύρυνση Μουτζούρη προς… αριστερά με Στρατή Ζαφείρη στην Λέσβο

Την προσχώρησή του στον συνδυασμό του κ. Κώστα Μουτζούρη για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ο κ. Στρατής Ζαφείρης, δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου, σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Ο κ. Ζαφείρης προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν επικεφαλής δημοτικής παράταξης για τον δήμο Δυτικής Λέσβου στις εκλογές του 2019 και είχε διατελέσει στο παρελθόν γενικός γραμματέας Βιομηχανίας. Χωρίς να έχουν γίνει επισήμως γνωστές λεπτομέρειες του νέου εγχειρήματός του οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για προσωπική του επιλογή κι όχι για κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Ζαφείρη έχει ως ακολούθως:

Μένοντας απόλυτα πιστός στην αρχή ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να λειτουργήσει ως κρίσιμο κι ουσιαστικό εφαλτήριο τοπικής ανάπτυξης, δηλώνω την πρόθεσή μου να συνεχίσω να εισφέρω τις γνώσεις, τις δυνάμεις και την εμπειρία μου, στη συλλογική προσπάθεια ο τόπος μας να πάει μπροστά.

Ειδικά, η ευαίσθητου εθνικά χαρακτήρα περιφέρειά μας, το Βόρειο Αιγαίο, με τις δεδομένες υστερήσεις, οι οποίες προκύπτουν τόσο απ’ τη νησιωτικότητα και την ακριτική θέση, όσο και απ’ τη δυσμενή οικονομική της κατάσταση, αλλά και την επιβάρυνση απ’ το προσφυγικό πρόβλημα, βρίσκεται ενώπια σε μία καίρια πρόκληση: να αδράξει την ευκαιρία αξιοποίησης των διατιθέμενων πόρων για να αλλάξει πορεία. Να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, ό,τι δυνατότητα υπάρχει, ώστε με στοχευμένη στρατηγική ανάπτυξης να θωρακίσει τα νησιά μας, ισχυροποιώντας τα.

Το όλο εγχείρημα, συνυπολογιζόμενων και των εθνικών κινδύνων, απαιτεί εκ προοιμίου ομοψυχία, συνένωση και συστράτευση δυνάμεων στον κοινό σκοπό. Στο πλαίσιο αυτό, κι ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, την πρόταση συνεργασίας με τον περιφερειάρχη και πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη.

Μια συνεργασία, η οποία θα έχει ως έρεισμα συγκεκριμένες μικρές και μεγάλες στοχεύσεις, όπως –ενδεικτικά αναφέρω- την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος, την ολοκλήρωση βασικών υποδομών, αλλά και την επιβαλλόμενη μετάβαση των νησιών μας στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο και στις νέες τεχνολογίες. Δράσεις για παράδειγμα όπως η τηλεϊατρική, που από χθες θα έπρεπε να είναι σε πλήρη εφαρμογή, επείγει να υλοποιηθούν.

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά ενεργειών και σοβαρών έργων σε πλήθος τομέων. Με τη συμβολή όλων μας, αλλά και σε συνέργεια με τους τοπικούς φορείς, τους ντόπιους επιχειρηματίες, τα στελέχη και τους υπαλλήλους της, είναι στο χέρι μας, όλα αυτά όχι μόνο να ολοκληρωθούν, αλλά και να αποτελέσουν την απαρχή για την εκπλήρωση και νέων ακόμη μεγαλύτερων στόχων.