Διήμερη εκδήλωση για την νησιωτικότητα και την γαλάζια οικονομία

Διήμερο επιστημονικό συμπόσιο, με τίτλο «Νησιωτικότητα και γαλάζια οικονομία: Πυλώνας ανάπτυξης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας», διοργανώνουν η Σχολή Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το εργαστήριο διεθνών & ευρωπαϊκών πολιτικών και προγραμμάτων ανάπτυξης (DevelopmentLAB), το διατμηματικό διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», καθώς και ο πανευρωπαϊκός οργανισμός INSULEUR «Δίκτυο νησιωτικών επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ο ΕΟΑΕΝ «Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών».

Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς (πορτοκαλί αμφιθέατρο), την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.

Κεντρική επιδίωξη του συνεδρίου είναι να οριοθετήσει την έννοια της «νησιωτικότητας», υπό το πρίσμα σύγχρονων πολιτικών & πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την γαλάζια ανάπτυξη (blue growth), την νησιωτική συνοχή και την έξυπνη εξειδίκευση, δίδοντας έμφαση στον οικονομικό και κοινωνικό παράγοντα που επηρεάζει την ενδογενή ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου.

Η παρακολούθηση και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα https://islands2017unipi.eventbrite.com.

Σχόλια