Την Δευτέρα η δίκη του Μάρκου Σκούφαλου, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση

Την προσεχή Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015, διεξάγεται η δίκη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Χίου κ. Μάρκου Σκούφαλου, για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ακμή».

Η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «πρόκειται προφανώς για δίωξη πολιτική και φίμωση της θέσης του ΚΚΕ και των εκλεγμένων συνδικαλιστών του».

Επισημαίνει, επίσης, ότι «στη Χίο, η ΚΟΙΝΣΕΠ «Ακμή» προσπάθησε  να υπογράψει σειρά συμβάσεων με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με απ’ ευθείας ανάθεση, χωρίς επιτυχία λόγω και της πίεσης που άσκησε η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία οδήγησε συνολικά στο να μην προχωρήσουν αυτές οι συμβάσεις που έβλαπταν συμφέρον των λαϊκών οικογενειών.

Καταγγέλλουμε, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, αυτή την πολιτική δίωξη, που στόχο έχει να βάλλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, της γνώμης που συγκρούεται με την κυρίαρχη πολιτική».

Η Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ καλεί, τέλος, «σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη, στο σύντροφο που δικάζεται και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο λαό του νησιού ότι τέτοιες διώξεις είναι κακός οιωνός για τους λαϊκούς αγώνες γενικότερα».