Δικάζεται την Δευτέρα ο Μάρκος Σκούφαλος για την υπόθεση της ΚοινΣΕπ «Ακμή»

Την προσεχή Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, διεξάγεται στη Χίο η αναβληθείσα δίκη του κ. Μάρκου Σκούφαλου, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Χίου και στελέχους του ΚΚΕ, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης, μετά από μήνυση του εκπροσώπου της ΚοινΣΕπ «Ακμή».

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ τονίζει ότι «το “έγκλημα” του επικεφαλής της ΛΑΣ ήταν η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ και του ψηφοδελτίου του στην τοπική διοίκηση ενάντια στη δράση και λειτουργία των λεγόμενων κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ), οι οποίες  δρουν στη χώρα μας και, ως νέες ΜΚΟ, υπονομεύουν ανοικτά με τη δράση τους: α. τις εργασιακές σχέσεις, β. τους μισθούς, γ. τα ασφαλιστικά δικαιώματα, δ. τις εναπομείνασες κοινωνικές δομές και παροχές που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια (παιδικοί σταθμοί κ.λπ.)».

Η ΛΑΣ τονίζει ότι «πρόκειται προφανώς για δίωξη πολιτική και φίμωση της θέσης του ΚΚΕ και των εκλεγμένων στελεχών του στην τοπική διοίκηση· ενέργεια που μπορεί να αποτελέσει απαρχή για γενικότερες διώξεις όσων  αγωνίζονται με το ταξικό κίνημα για το λαό».

Ψήφισμα συμπαράστασης από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, στο οποίο τονίζεται ότι «ο Μάρκος Σκούφαλος δεν διώκεται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική του άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες “κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις”.

Εξέφρασε δημόσια τη γνώμη ως όφειλε προς το χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚοινΣΕπ, ενάντια στις αδιαφανείς διαδικασίες, που τις μετατρέπουν σε προνομιακούς συνομιλητές των δήμων και τους δίνουν τα έργα χωρίς καμιά διαγωνιστική διαδικασία».