Δικάζονται σε δεύτερο βαθμό στην Μυτιλήνη οι 32 για τα επεισόδια στην Μόρια

Σε δεύτερο βαθμό δικάζεται σήμερα στη Μυτιλήνη η υπόθεση των 32 ανθρώπων, κυρίως αφγανικής καταγωγής, που καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Χίου τον Απρίλιο του 2018 για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Μόρια τον Ιούλιο του 2017. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια καλούν στις 9 το πρωί αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες.

«Κανένας μετανάστης δεν πρέπει να μείνει μόνος απέναντι στη δικαστική αυθαιρεσία. Εχουμε γίνει μάρτυρες αυτού του είδους αντιεξεγερτικής πολιτικής και πρωτύτερα, καθώς η κρατική καταστολή έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ενάντια στους αγώνες στην καθημερινή μας ζωή. Αντιμετωπίζοντας αυτή τη σειρά διώξεων, θα σταθούμε αλληλέγγυοι-ες με τους ανθρώπους που βιώνουν την εγκληματοποίηση των ζωών τους και δεν θα τους αφήσουμε να σταθούν μόνοι και μόνες απέναντι στη μηχανή που ονομάζεται ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική», σημειώνει το κάλεσμα. Για τα επεισόδια είχαν παραπεμφθεί 35 άτομα, εκ των οποίων το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους 32 για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, θεωρώντας δεδομένη τη συνευθύνη τους για τον τραυματισμό που ανέφεραν οι αστυνομικοί, χωρίς να παρουσιάσουν όμως τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και χωρίς να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Η μη ταυτοποίηση είχε οδηγήσει και στην απαλλαγή των κατηγορουμένων από τα αδικήματα της φθοράς ιδιωτικής περιουσίας, του εμπρησμού και της αντίστασης κατά τη σύλληψη, όπως και από την κατηγορία της απόπειρας σωματικής βλάβης σε βάρος 13 αστυνομικών, για την οποία είχε ζητήσει την ενοχή τους η εισαγγελέας.

Η σύλληψη των 35 έγινε πολλές ώρες μετά τα επεισόδια, όταν τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο καταυλισμό και προχώρησαν σε ξυλοδαρμό και συλλήψεις όσων είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά τους, ενώ άλλοι συνελήφθησαν κατά την είσοδό τους στο καμπ.

ΠΗΓΗ: EFSYN.GR (του Γιώργου Παγούδη)

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια