Δηκτικός ο Παναγιώτης Χριστόφας για την «κινητοποίηση» της Τετάρτης

Με δηκτικό τρόπο αντιμετωπίζει ο κ. Παναγιώτης Χριστόφας, επικεφαλής τη περιφερειακής παράταξης Τολμάμε για το Αιγαίο τις εξελίξεις για την κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει δήμοι και περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την προσεχή Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, για το προσφυγικό.

Αναφέρει, χαρακτηριστικά:

«Αναμένοντας τις κινητοποιήσεις να οργανωθούν από την περιφερειακή αρχή, ενημερωθήκαμε πως το μόνο που θα υπάρξει την Τετάρτη 11-12-2019 είναι μια κοινή συνέντευξη τύπου του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, των δημάρχων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, καθώς και των προέδρων του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Θα μπορούσαμε να μείνουμε εδώ, ένα βήμα πριν μια δική μας νέα ανακοίνωση, αφήνοντας τις εντυπώσεις του κόσμου να σκιαγραφήσουν τελικά ποιες είναι οι πραγματικές επιθυμίες των αρχών και γιατί μένουν άπραγες.

Να αφήσουμε να αποδομηθεί όλο το οικοδόμημα της δήθεν και χλιαρής αντίδρασης, που φαίνεται να καταλήγει σε ένα φιάσκο μερικών ανακοινώσεων και μιας συνέντευξης τύπου, περιμένοντας να περάσει η μπόρα.

Δεν μπορούμε, όμως, να μείνουμε εκεί.

Θέση μας είναι να υπενθυμίσουμε το ρόλο και τη δύναμη που έχουν οι αρχές, να θυμίσουμε πως οι πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου είναι σε πρώτη προτεραιότητα κι όχι το χάιδεμα των αυτιών της εκάστοτε κυβέρνησης. Όσο ακόμη υπάρχει χρόνος, καλούμε τον κ. περιφερειάρχη να είναι συνεπής σε ό,τι δεσμεύτηκε και ό,τι εξουσιοδοτήθηκε».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια