Δίκτυο Πολιτών: Οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων δεν αλλοιώνονται με μονταζιέρες

Βαρύτατο πλήγμα για τη δημοκρατία χαρακτηρίζει την αλλοίωση των πρακτικών από τον πρόεδρο του συμβουλίου κ. Παύλο Καλογεράκη και από τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ξενάκη, το Δίκτυο Πολιτών.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Η παραποίηση των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου Χίου μετά από μια ενωτική συνεδρίαση την Παρασκευή 21/2/2020, με αποτέλεσμα την ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για την δημοκρατία και την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Μια ομόφωνη απόφαση για σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων απέναντι στα απαράδεκτα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργήσει τεράστια δομή – φυλακή στο Αίπος, αγνοώντας την βούληση των κατοίκων και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ο αντιδήμαρχος κ. Ξενάκης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καλογεράκης, προφανώς μετάνιωσαν για την ομόφωνη απόφαση και ξαναψήφισαν μόνοι τους με το πέρας του δημοτικού συμβουλίου. Αποτελεί μέγα  θεσμικό ατόπημα  που δεν γίνεται να περάσει ασχολίαστο και αναπάντητο από τους ίδιους.

Οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων , δεν αλλοιώνονται με μονταζιέρες και όσο κι αν το θέλουν  το δημοτικό συμβούλιο δεν θα μετατραπεί σε «καραγκιόζ μπερντέ».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια