Δημοπρασία από τον Δήμο Ψαρών

 

Σε δημοπρασία για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου «Σπιτάλια» προχωρά ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, προκειμένου το κτίριο να λειτουργήσει ως εστιατόριο – καφέ – αναψυκτήριο.

«Πρόκειται για ένα δημοτικό ακίνητο με ιστορική σημασία, που παλαιότερα, το 18ο αιώνα λειτουργούσε ως λοιμοκαθαρτήριο και διαμορφώθηκε σε εστιατόριο από τον ΕΟΤ», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος τονίζοντας τις ιστορικές καταβολές του ακινήτου.

«Για τους επισκέπτες του νησιού μας, αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους του, αποτελεί μια πανέμορφη γωνιά αναψυχής και διεξόδου. Είναι ευτυχές να υπάρχει στο νησί μας, ανάπτυξη και αξιοποίηση των δημοτικών του χώρων, καθώς αυτή συμβάλλει και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», συμπλήρωσε.

Το χρονικό διάστημα της εκμίσθωσης είναι οκτώ (8) ετών και η δημοπρασία θα διενεργηθεί στις 27 Μαΐου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Ψαρών, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Ως κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα έχει οριστεί το ποσό των 450 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 540,00 ευρώ.

Το προς ενοικίαση δημοτικό ακίνητο είναι ισόγειο, διατηρητέο κτήριο συνολικού , ενώ παράλληλα διαθέτει περιμετρικά περιβάλλοντα χώρο . Βρίσκεται σε προνομιακή θέση, πάνω σε βράχους που σχηματίζουν μία μικρή χερσόνησο. Στη βορειοδυτική πλευρά του σχηματίζεται πλαζ λουόμενων με λεπτή άμμο, ενώ στη βορειοανατολική μικροί βράχοι συνθέτουν γραφικά λιμανάκια. Βρίσκεται σε απόσταση 140 μέτρα από το όριο του οικισμού ενώ παράλληλα, σε απόσταση 40 μέτρων, περνά η οδός που συνδέει το λιμάνι με το μοναστήρι της Παναγίας.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Αρμόδια: Αρχόντισσα Γιάννη,

Διεύθυνση: Ψαρά ΤΚ 821 04

Τηλέφωνο: 22743 50111.