Δημοπρατείται το 2020 η μετατόπιση του παραλιακού δρόμου στο αεροδρόμιο

Με ιδιαίτερα αισιόδοξα σενάρια για την πορεία των έργων και παρεμβάσεων στο αεροδρόμιο Χίου κλείνει το 2019 κι αν όλα όσα παρουσίασε σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος εφαρμοσθούν έστω και προσεγγιστικά, τότε είναι πολύ πιθανόν να έχει ολοκληρωθεί η μετατόπιση της παραλιακής οδού.

Πρόκειται για το έργο αρμοδιότητας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τα άλλα δύο είναι του δήμου Χίου (προέκταση της οδού Χρήστου, που έχει κολλήσει) και κυρίως έργα αεροδρομίου του υπουργείου Υποδομών, για το οποίο πριν λίγες ημέρες παρελήφθη η μελέτη και ελέγχθηκε από την τεχνική υπηρεσία της Π.Ε. Χίου.

Σύμφωνα με την μελέτη, ο προϋπολογισμός του έργου της μετατόπισης ανέρχεται σε 4,7 εκατ. ευρώ και αφορά συνολική παρέμβαση σε μήκος 600 μέτρων και κυρίως έργο, δηλαδή ο δρόμος που θα μετατοπισθεί σε μήκος 400 μέτρων, ώστε να διασφαλίζονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς του αεροδρομίου αποστάσεις της κυκλοφορίας από τον άξονα του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων, όταν αυτός θα επεκταθεί στο απαλλοτριωθέν τμήμα.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή τοιχίου μεταξύ της έκτασης του αεροδρομίου και του παραλιακού δρόμου, ποδηλατόδρομου πλάτους 4 μέτρων και πεζοδρομίου περίπου δύο μέτρων προς την πλευρά της θάλασσας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Μπουγδάνου το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα έχει κλείσει το θέμα της χρηματοδότησης και έως το τέλος του ίδιου έτους θα έχει δημοπρατηθεί το έργο και θα έχει κατά πάσα πιθανότητα εγκατασταθεί και ο εργολάβος. Αν δε όλα πάνε καλά και δεν προκύψει κάτι ανάλογο με την εργολαβία της οδού Χρήστου, τότε είναι πολύ πιθανόν – πάντα με βάση το αισιόδοξο σενάριο – να ολοκληρωθεί η μετατόπιση του παραλιακού δρόμου το 2021.

Βεβαίως, υπάρχει και ο ανασταλτικός παράγοντας της επέκτασης της οδού Χρήστου, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, αφού από εκεί θα διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλη την διάρκεια κατασκευής των έργων στην παραλιακή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια