Δημοπρατούνται τα «Θαλασσοπούλια» από τον δήμο Χίου την Τρίτη 14 Μαΐου

Ένα από τα πιο σημαντικά ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του δήμου Χίου, που ρημάζει τα τελευταία χρόνια, η πρώην κατασκήνωση «Θαλασσοπούλια», στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου Συκιάδας, δημοπρατείται την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, αναζητώντας επενδυτή είτε για χρήση και πάλι ως κατασκήνωση, είτε για κάτι άλλο και μάλλον παρεμφερές στον τομέα του τουρισμού.

Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι για 19 χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι τις 25 Απριλίου 2038, ενώ ως κατώτατο όριο μηναίου μισθώματος – από το οποίο και θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία – ορίζεται το ποσό των 1.793,80 ευρώ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που υπογράφει ο πρόεδρος της Μονομετοχικής Α.Ε. του δήμου Χίου και αντιδήμαρχος ακίνητης περιουσίας κ. Γιώργος Καραμανής, η δημοπρασία θα είναι φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χίου και ώρα 12:00 έως 12:30. Στην περίπτωση που κατά την ημέρα της πλειοδοτικής φανερής και προφορικής δημοπρασίας δεν παρουσιαστεί κανείς πλειοδότης, ή η δημοπρασία αναβληθεί τότε θα επαναληφθεί με την ίδια επιτροπή και τους ίδιους όρους την 21η Μαΐου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 έως 12:30, στον ίδιο τόπο.

ΦΩΤΟ: GOOGLE

Το συγκεκριμένο ακίνητο, που βρίσκεται σε έναν μικρό όρμο, στη περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, έχει επιφάνεια 10.585,10 τ.μ. με κτίσματα επιφάνειας 700,75 τ.μ.,. και μπορεί, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, «να χρησιμοποιηθεί ως παιδική κατασκήνωση ή άλλη χρήση, εφόσον ληφθούν από τον πλειοδότη οι απαιτούμενες από τον νόμο άδειες και εγκρίσεις. Απαγορεύεται η τοποθέτηση και λειτουργία ηλεκτρονικών παιγνίων και ηλεκτρονικών υπολογιστών για χρήση internet τυχερών παιχνιδιών, καθώς και η διαμόρφωση και τοποθέτηση χαρτοπαιγνίων. Γενικά απαγορεύονται τα τυχερά παίγνια με όποια μορφή και αν εκφράζονται».

Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα στον χώρο, ο οποίος και λόγω συνεχών λεηλασιών του και λόγω του χρόνου έχει υποστεί φθορές και απαξιώνεται, ενώ θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερα ελκυστική και προσοδοφόρα επένδυση.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης

thalassopoulia

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια