Διορθώνουν το… μετασεισμικό λάθος για στρατιωτικές σχολές και ΑΕΝ

Την περσινή παράλειψη και αδικία που έγινε σε βάρος των υποψηφίων από τις σεισμόπληκτες περιοχές σε στρατιωτικές σχολές και ΑΕΝ διορθώνει η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως ενημερώνει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, «κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, όπου στο άρθρο 26 παρ. 1 προβλέπεται για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθµού εισακτέων για τους υποψηφίους των νήσων Χίου, Λέσβου, Οινουσσών και Ψαρών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σχολικού έτους 2016-2017 όσον αφορά την εισαγωγή τους σε ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύµατα (ΑΣΕΙ), ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ), σχολές της αστυνομικής και πυροσβεστικής ακαδημίας, καθώς και τις ακαδημίες εµπορικού ναυτικού (ΑΕΝ).

Οι υποψήφιοι αυτοί από τα ανωτέρω νησιά που επλήγησαν από τον σεισμό του περασμένου Ιουνίου θα διεκδικήσουν το επιπλέον ποσοστό χωρίς νέα εξέταση, µε βάση τη βαθµολογία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, του σχολικού έτους 2016-2017. Θα υποβληθούν στις προκαταρκτικές εξετάσεις (αθλητικές, υγειονομικές, ψυχοτεχνικές δοκιμασίες) στις οποίες πρέπει να κρίνονται ικανοί το χρόνο υποβολής της υποψηφιότητάς τους σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις. Μετά την ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου, αναμένεται να ακολουθήσουν οδηγίες για τις λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης αυτής».