Διώξεις με παρακρατήσεις μισθών καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι ασύλου

Συνεχίζεται η αυθαίρετη πρακτική με νέα παρακράτηση τρίτου μισθού (Μαΐου) από την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου καθώς και από άλλη συνάδελφό της που εργάζεται στο αυτοτελές κλιμάκιο ασύλου Κορίνθου, μετά από αναφορές που είχαν υποβάλει κατά του αναπληρωτή προϊσταμένου, καταγγέλλει το Δ.Σ. του Σωματείου.

Κι αυτό συνεχίζεται, τονίζει το Δ.Σ. «παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά την συνάντηση της 18/6/2018, ότι η Ε.Ζ. θα λάβει τους μισθούς της και ότι θα θεσπισθεί συγκεκριμένη διαδικασία – οδηγία, ουδεμία ενέργεια έγινε, ενώ η συνδικαλιστική δίωξη δεν σταμάτησε. Ενάμιση μήνα αργότερα, της οφείλονται συνολικά πέντε μισθοί, ανάμεσα σε αυτούς ο μισθός που αντιστοιχεί στον χρόνο της επίσχεσης εργασίας τον Μάρτιο 2018 και ο μισθός του Ιουνίου 2018, που έχει καθυστερήσει για ακόμη μία φορά για την πλειονότητα των συμβασιούχων της Υ.Α. Από την Πέμπτη 26/7/2018, η Ε.Ζ. ξεκίνησε επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενη για την κατ’ εξακολούθηση παράνομη συμπεριφορά της διοίκησης και ζητώντας τα δεδουλευμένα της, μη δυνάμενη πλέον να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις και στα έξοδα μετακίνησης από και προς τον τόπο εργασίας της».

Το Σωματείο ζητά να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις εναντίον της προέδρου και της συναδέλφου και να προχωρήσει η υπηρεσία ασύλου στην άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια