Δώδεκα πρόσφυγες στην Λευκωνιά από τους 30 που βγήκαν στο Μερσινίδι

Στους 12 ανέρχονται μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, 5 Νοεμβρίου 2021, οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στη δομή καραντίνας στην Λευκωνιά Χίου, από την ομάδα που έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στην περιοχή του Μερσινιδίου.

Εκτός από τους πρώτους τέσσερις, οι οποίοι αυτοβούλως εμφανίσθηκαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, αργά χθες βράδυ εντοπίσθηκαν τρία άτομα μέσα στον Βροντάδο και άλλα πέντε στην Δασκαλόπετρα.

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στον astraparis.gr αναφέρουν ότι στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 30 άτομα, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί τις αμέσως προσεχείς ώρες ή ενδεχομένως έως και αύριο Σάββατο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων προσφύγων και μεταναστών συνεχίζονται, τόσο από το λιμενικό, όσο και από την αστυνομία, ενώ ως πιθανότερο θεωρείται ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να φτάσουν όνοι τους στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, φοβούμενοι ότι ο εντοπισμός και η περισυλλογή τους χωρίς να βρίσκονται σε δημόσια θέα μπορεί να τους στοιχίσει την «εξαφάνισή» τους.

Φωτό αρχείου