Δωρεάν νομική βοήθεια για συνταξιούχους, εργαζόμενους και άνεργους στο Εργατικό Κέντρο

Αυξάνονται και πληθύνονται οι συνταξιούχοι, άνεργοι και εργαζόμενοι που έχουν ανάγκη νομικής βοήθειας για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα ως επακόλουθο των αλλεπάλληλων αναθεωρήσεων και αλλαγών στου εργατικούς και ασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις.

Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του τοπικού ΙΝΕ ΓΣΕΕ κ. Τάσος Κώσταλος μαζί με τον πρόεδρο του εργατικού Κέντρου Χίου κ. Κώστα Λίνα, με αφορμή  την παροχή δωρεάν υπηρεσιών Νομικής Πληροφόρησης που οργανώνουν το  Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Βορείου Αιγαίου και το Εργατικό Κέντρο Χίου, την Τετάρτη 5  Δεκεμβρίου 2018 από τις  12.00 – 18.00.

Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις. Η συμβουλευτική υπηρεσία είναι δωρεάν και ήδη έχουν κλείσει ραντεβού διάφορα σωματεία ενώ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί τις παραπάνω ώρες και μέρες στο Εργατικό Κέντρο.

Νομικοί του ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε. θα απαντούν σε ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με:

Α. το Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, κ.α.) – (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ) και

Β. Τα Εργασιακά Δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. Εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).

Για την διευκόλυνση της διαδικασίας καταγραφής των ερωτημάτων νομικής πληροφόρησης που αφορούν σε συνταξιοδοτικά θέματα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν σαφή στοιχεία σχετικά με:

Τον συνολικό αριθμό ενσήμων

Την ημερομηνία έναρξης ασφάλισης

Το είδος ενσήμων (μικτά-απλά-βαρέα)

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε. Βορείου Αιγαίου (Μαρτύρων 2, Χίος, τηλ. 22710 23550

Πρόσωπα επαφής: Σταματία Πολίτη, Παντελής Μωυσάκης

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια