Προβλήματα υγείας και λιμενικών υποδομών, στο επίκεντρο επαφών του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Τα εκρηκτικά προβλήματα υγείας στη Χίο, τα προβλήματα των μαστιχοπαραγωγών και οι λιμενικές υποδομές του νησιού, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, με τις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Μιχαηλίδης:

– Στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο εξέθεσε αναλυτικά τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και τα οποία αφορούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (αγροτικά ιατρεία, πολυδύναμο ιατρείο Βολισσού και το κέντρο υγείας Πυργίου), το νοσοκομείο της Χίου και τις επείγουσες ανάγκες του σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και το γνωστό πρόβλημα, το οποίο ανέκυψε με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ. Ο κ. Ξάνθος δεσμεύτηκε για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων αμέσως μετά τον ορισμό των νέων διοικήσεων των υγειονομικών περιφερειών.

– Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τέθηκαν τα ζητήματα της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, της άμεσης απεμπλοκής της χρηματοδότησης του δρόμου προς το Μουσείο Μαστίχας, καθώς και θέματα που απασχολούν τους αγρότες του νησιού.

– Στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα τέθηκε το ζήτημα της επείγουσας επισκευής του λιμανιού της Χίου, το οποίο υπέστη ζημιές από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα και της ολοκλήρωσης αναγκαίων εργασιών στα λιμάνια των Καρδαμύλων, των Λιμνιών και των Ψαρών. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και της σύνδεσης της Χίου με άλλους προορισμούς. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη της δρομολόγησης των υποδομών για τα λιμάνια Μεστών και Λιμνιών.