Δριμύ «κατηγορώ» Συμπαράταξης Πολιτών κατά Μουτζούρη για το προσφυγικό

Για λιγότερα λόγια και περισσότερη δημοκρατία και έργο καλούν τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη οι σύμβουλοι της Συμπαράταξης Πολιτών, κατηγορώντας τον ότι – με αφορμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό – «παίρνει μόνος τις αποφάσεις, αλλά εμείς, οι κάτοικοι των νησιών, φορτωνόμαστε τις συνέπειες».

Προσθέτουν δε ότι «με μεγάλη σπουδή, χωρίς διαβούλευση και χωρίς απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου  ο κ. Μουτζούρης σπεύδει να προκαταλάβει την κοινωνία, τους δήμους, τους φορείς, αλλά και το ίδιο το Π.Σ. για το θέμα του προσφυγικού».

Αναφερόμενη η Συμπαράταξη Πολιτών σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ειδικά μετά την συνάντηση κυβέρνησης – περιφερειαρχών, μαρτυρούν αυτό ακριβώς, χωρίς αναφορά στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, που φαίνεται να επαφίεται στην «αλληλεγγύη» των άλλων περιφερειαρχών, χωρίς αναφορά σε άμεση στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ειδικά για τις ήδη αποδεκατισμένες δομές υγείας, χωρίς αναφορά στην ανάγκη για άμεση και διαρκή συνεργασία κυβέρνησης – Περιφέρειας.

Υπενθυμίζουν δε στον περιφερειάρχη ότι «η παράταξή του έχει μόνο 10 περιφερειακούς συμβούλους, γεγονός που δεν του επιτρέπει να διαπραγματεύεται τις προσωπικές του απόψεις ούτε ως έκφραση έστω της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου και πολύ περισσότερο των πολιτών των νησιών».

Και καταλήγει η ανακοίνωση:

«Καλούμε τον κ. περιφερειάρχη σε λιγότερα λόγια, αλλά σε περισσότερη δημοκρατία και ουσιαστικό έργο, γιατί μπορεί εκείνος να θέλει να παίρνει μόνος τις αποφάσεις, εμείς όμως επωμιζόμαστε τις συνέπειες τους. Σ’αυτό το αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο για τον τόπο «ουαν μαν σοου» κ. περιφερειάρχη θα μας βρίσκετε διαρκώς απέναντί σας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια