Δυο ομάδες από τη Χίο στoν Πανελλαδικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Φοιτητικών Ομάδων, JAGreece– StartUp2019

Εκδήλωση για την τελική επιλογή των φοιτητικών ομάδων που θα εκπροσωπήσουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Φοιτητικών Ομάδων JAGreeceStartUp2019”, πραγματοποιήθηκε Πέμπτη 09/05/2019 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου.

To πρόγραμμα “Start Up”είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του “JuniorAchievementEurope”που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές 18-30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αυτό, 7 ομάδες με 32 φοιτητές από 4 Τμήματα και 2 νησιά του Πανεπιστημίου Αιγαίου δούλεψαν για 3 μήνες με σκοπό την ωρίμανση των επιχειρηματικών τους ιδεών.

Ο διαγωνισμός έτρεξε στο πλαίσιο του διατμηματικού μαθήματος «Επιχειρηματικότητα» (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης) και η καθοδήγηση των ομάδων έγινε από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του μαθήματος και της διοργάνωσης Επίκουρο Καθηγητή κ. Ιωάννη Κίνια και από επταμελή ομάδα καθηγητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Στην τελική φάση έφτασαν οι ομάδες BadasTrip, InnoCity, MindTripκαι MyLocalAlert.

Στην επιτροπή τελικής αξιολόγησης συμμετείχαν, εκτός από επταμελή ομάδα καθηγητών, η Κοσμήτορας της ΣΕΔ Καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καράλης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Χίου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Παντελής Λεγάτος.  

Οι ομάδες που επελέγησαν με τις πιο ώριμες και καινοτόμες ιδέες είναι οι BadasTripκαι οι InnoCity, οι οποίες και θα συναγωνιστούν με 18 ομάδες άλλων πανεπιστημίων της χώρας στον Τελικό Διαγωνισμό του StartUp2019 στις 30 Μαΐου στην Αθήνα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια