Έχει πιάσει “κατακάθι” πια η εστίαση (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις, τα χρέη και τα ενοίκια δημιουργούν ασφυκτική πίεση στο 70% των καταστημάτων εστίασης στο νησί μας, δήλωσε στο astraparis.gr, ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης κ. Κώστας Βεζέρης.

Τη στήριξη της κυβέρνησης για να βρεθεί μια κοινή λύση να στηριχτούν οι επιχειρήσεις αλλά και να μπορέσουν να λειτουργήσουν ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου, την ώρα που αρκετοί επαγγελματίες του κλάδου στη χίο δεν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα τους.

Στα πλαίσιατης προσπάθειας που γίνεται από τους επαγγελματίες πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα «ΕΣΤΙΑΣΗ & COVID-19 από την θεωρία στην πράξη η βιώσιμη λειτουργία» που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία estiasigreece σε συνεργασία με τα Μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021.

Στην συζήτηση συμμετείχε και ο πρόεδρος Ιδιοκτητών καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος Χίου κ.Κωνσταντίνος Βεζέρης. Κεντρικοί ομιλητές ήταν κ.Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπ. Υγείας καθώς και ο κ.Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπ. Υγείας.

Συνομίλησαν με εκπροσώπους σωματείων από όλη την Ελλάδα για όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν την εστίαση σχετικά με την επανέναρξη, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, το ωράριο, την πληρότητα, τη « συμμετοχή » της εστίασης στη διασπορά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον κλάδο.

Η ημερίδα προβλήθηκε live μέσω της σελίδας στο Facebook της Estiasigreece προσελκύοντας χιλιάδες θεατές κατά την δίωρη διάρκεια της.

Άμεσα θα κατατεθούν στον Γ.Γ Δημόσιας Υγείας καθώς και στην επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αναλυτικά οι θέσεις του κλάδου εν όψει της επαναλειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια