Εδώ το εκατομμύριο, εκεί το εκατομμύριο, πού είναι το εκατομμύριο;

«Πακτωλό εκατομμυρίων» βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για έργα και εργάκια, εν όψει δε των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών οι… στροφές αναμένεται ότι θα ανέβουν.

Αναντίρρητα, πολλά από τα έργα αυτά, ίσως και όλα, να είναι αναγκαία στον έναν ή στον άλλον βαθμό, το ζητούμενο ωστόσο παραμένει σε ποιο βαθμό όλα αυτά ανταποκρίνονται και αντιστοιχούν σε κάποιο πρόγραμμα με στρατηγική και προοπτική ή απλά τα εκατομμύρια να πέφτουν.

Στα καθ΄ ημάς, μετά το σύντομο εισαγωγικό, η υπόθεση αφορά το πολύπαθο και άθλιο επαρχιακό οδικό δίκτυο του κύκλου της Αμανής, για το οποίο από το φθινόπωρο του 2018 έχουμε γράψει τα μύρια όσα, έχουμε εισπράξει (ως πολίτες και κοινωνία, συνολικά) παρεμβάσεις – πασαλείμματα και υποσχέσεις ότι… θα.

Για το συγκεκριμένο, λοιπόν, πρόβλημα υπενθυμίζουμε την από 23 Οκτωβρίου 2018 παρέμβαση – μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κι όχι επίσημης ενημέρωσης του Τύπου – του αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη ότι έως το τέλος Δεκεμβρίου 2018 θα γινόταν δημοπράτηση παρεμβάσεων συνολικού ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η δε υλοποίηση των έργων (ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, σήμανση και στηθαία) θα άρχιζε σταδιακά στις αρχές της άνοιξης, οσονούπω, δηλαδή.

Μετά την διαβεβαίωσή του αυτή, παρήλθε ο Δεκέμβριος και το 2018, όπου νάναι και ο Φεβρουάριος του 2019 και ούτε φωνή ούτε ακρόαση για τον επίμαχο διαγωνισμό του εκατομμυρίου.

Στο μεταξύ διαβάζουμε από τη περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για διαγωνισμό περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά παράκαμαμψη μήκους 2,6 χιλιομέτρων, στον οικισμό Θάνου της Λήμνου, επειδή τώρα ο δρόμος περνά μέσα από τον οικισμό και σε κάποια σημεία του είναι στενός, μόνον τέσσερα μέτρα.

Ενώ στην Παρπαριά, στις Τρύπες, στην έξοδο του Βροντάδου προς Βολισσό, μιλάμε για… autobahn!

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια